Divákům se odvděčíme a dojdeme co nejdál, věří Koudelka

Brno – Pochází ze Suchého na Blanensku, takže v hledišti brněnské arény za Lužánkami měl ještě víc blízkých než někteří jiní čeští reprezentanti. Univerzál Jan Koudelka ovšem s domácím týmem vstoupil do evropského šampionátu v malém fotbale prohrou 0:1 s Maďarskem. „Měl jsem tady hodně lidí a vnímal jsem je, když bylo zahájení, ale v zápase ani ne,“ říká pětadvacetiletý Koudelka.

Jak jste viděl první utkání turnaje?

Jsme zklamaní, ale bez gólů ještě nikdo nevyhrál. Šancí jsme měli hromadu, bohužel to tam nespadlo. Byl to první zápas, přišlo hodně lidí, super atmosféra, všechno výborné. Až na to, že jsme měli hodně šancí a nedali gól. Kdyby utkání skončilo 5:1, nikdo nemohl nic říct, protože jsme příležitosti fakt měli. Myslím, že se to k nám obrátí v neděli a v úterý, abychom získali šest bodů a v klidu postoupili.

Dolehla na vás nervozita z úvodního duelu?

Nervozita ani ne, spíš jsme si říkali, že si zápas jdeme užít, protože taková návštěva je fantastická, lidi nás hnali dopředu. Škoda, že jsme nedali gól, aby to vypadalo líp a trošku jsme rozveselili diváky. Myslím, že to ještě přijde a všichni se mají na co těšit.

Vnímal jste v hledišti příbuzné a kamarády?

Měl jsem tady hodně lidí a vnímal jsem je, když bylo zahájení, ale v zápase ani ne. Snažím se soustředit na sebe, abych podal co nejlepší výkon. Co je na hřišti, to nechávám tam, abych to zvládl, jak mám.

Příležitostí jsme si vytvořili poměrně dost, co chybělo v zakončení?

Sám jsem měl dvě šance. Jednou jsem trefil protihráče na čáře, po mojí druhé střele možná balon ještě hledají. Spíš jsme měli smůlu, Rejžu (Tomáš Režný – pozn. red.) míč trefil do paty v prázdné bráně. Nehráli jsme špatně, ale chybělo nám finále. Gól jsme nedali, což rozhodlo, že jsme prohráli 0:1.

Překvapili vás něčím Maďaři?

To ani n. Řekli jsme si, že je musíme utahat. Chvilkami bylo vidět, že na tom nejsou fyzicky až tak dobře. Šance jsme si vytvořili přes nějaké jejich chyby, ale pořád jsme nedokázali dát gól. Kdybychom vedli 1:0, role se obrátila a zápas jsme vyhráli.

Maďarsko šlo do vedení deset minut před koncem. Potřebovali jste víc času na vyrovnání?

Čas potom utíká strašně rychle, Maďaři taky trochu zdržovali, víc se nehrálo, než hrálo, když gólman chodil pro balon, ale šancí jsme měli i tak dost. Bylo to jen o gólu, kdybychom vyrovnali, myslím, že jsme utkání ještě obrátili. Máme na to velkou kvalitu a zvládli bychom to.

Máte obavy, že jste si zkomplikovali cestu do play-off?

Musíme věřit, že máme takovou sílu, a hlavně zvládnout zápas v neděli. Od toho se odpíchneme na úterý. Každý duel budeme brát po sobě, nemůžeme se dívat daleko, to nejde. Věřím, že dvakrát vyhrajeme, sílu na to máme velkou, a odvděčíme se divákům za šance, které jsme nedali. Vstřelíme góly, postoupíme a doufám, že dojdeme co nejdál.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí ME,

Napsat komentář