Lukáš Štetina odchází do Sparty

Dlouholetá opora zadních řad Dukly se loučí s Juliskou a míří na nedalekou Letnou, kde se stane třetí sparťanskou posilou v aktuálním přestupovém období.

Bývalý obránce Nitry, Metalistu Charkov či Tatranu Prešov byl součástí A mužstva Dukly od roku 2012, tedy pět sezón, což ho zařadilo mezi služebně nejstarší hráče ve žlutém dresu. V nejvyšší soutěži odehrál za dejvický tým 125 duelů, ve kterých se mu podařilo vstřelit šest ligových branek. Jednou z jeho mnoha předností byl a je důraz a ne náhodou patří tento pětadvacetiletý fotbalista do širšího kádru slovenského reprezentačního výběru.

„Odchodem Lukáše Štetiny odchází stabilita a pilíř defenzivy našeho týmu. Lukáš odvedl za dobu svého působení u nás skvělou práci, nicméně nastal čas k jeho odchodu, neboť se dostal na úroveň, kdy bylo třeba i s ohledem na jeho budoucí kariéru a postavení ve státní reprezentaci Slovenska, aby se posunul dál. Myslím si, že tento krok je správný a přeji mu všechno nejlepší, protože to není jen výborný hráč, ale i skvělý, charakterní člověk,“ uvedl k odchodu řízného obránce sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

Ing. Kristýna Kratochvílová, tisková mluvčí,

FK Dukla Praha a.s.

Napsat komentář