Česká lvíčata míří na turnaj do Bratislavy, ve výběru jsou tři debutanti

Brno – Zatímco česká reprezentace dospělých se chystá na evropský šampionát v malém fotbalu v Brně, nezahálí ani národní tým do 21 let. Juniorský výběr míří ve čtvrtek na turnaj do slovenské Bratislavy.

V přípravném klání se česká lvíčata od půl sedmé večer střetnou s Maďarskem, pak se v boji o bronz, nebo ve finále postaví jednomu ze dvou domácích výběrů. „Původně se měl miniturnaj uskutečnit před evropským šampionátem na stadionu za Lužánkami, ale Slovensko pak přišlo s tím, že turnaj uspořádá doma, což mě dost mrzelo, protože prvotně se tato akce plánovala do Brna hlavně kvůli přípravě našeho A týmu. Ale i tak je to pro náš celek dobrá zkušenost. Už se snažíme budovat kádr na příští rok, kdy by opět mělo být mistrovství Evropy juniorů,“ uvedl generální manažer a vedoucí reprezentace do 21 let Petr Brejla.

V nominace nechybí pět mistrů Evropy do 21 let z loňského roku v Praze, ale také tři nováčci: blanenský gólman Jan Matuška, pražský záložník David Baran a pardubický útočník Dominik Šibal. „Od Dominika si hodně slibuji do budoucna, je ročník narození 1999. Snažíme se do týmu zapojit i mladší hráče, abychom si je vychovávali pro budoucnost a nežili jsme vždycky jen s těmi ročníky, které momentálně potřebujeme,“ líčil reprezentační manažer.

To je také případ brankáře Matušky. „S gólmany je velký problém, málokterý mladý brankář se dostane v jakémkoli výběru do branky, protože tam chytají samozřejmě persony. V tomhle ohledu má obrovské štěstí Dominik Kunický, jehož trenér Zdeněk Táborský někdy do branky pošle,“ zmínil Brejla situaci v Brně, týmu nového šampiona DRFG Superligy malého fotbalu.

Příští středu a čtvrtek pak reprezentaci do 21 let čekají v Brně za Lužánkami dva přípravné zápasy s českým áčkem před mistrovstvím Evropy v malém fotbalu.

Nominace české reprezentace do 21 let na Slovensko

Brankáři: Dominik Kunický (Brno), Jan Matuška (Blanensko)

Obránci: Petr Hulinský, Tomáš Mařík (oba Praha), Lukáš Haspra (Most), David Lošťák (Olomouc), Lubor Trojánek (Jihlava)

Záložníci: Jakub Chábera, Daniel Kasal (oba Most), Jan Minx (Blanensko), David Baran (Praha)

Útočníci: Adam Širůček (Blanensko), Dominik Šibal (Pardubice)

Rozpis turnaje v Bratislavě:

18.30: Slovensko 1 – Slovensko 2

18.30: Maďarsko – ČR U21

19.30: zápas o bronz

20.30: finále.

Jaroslav Kára,

Napsat komentář