OLFINCAR TRUTNOVSKÝ PŮLMARATON – 2. ročník – REKORDY I V HORKU

Poslední neděle v květnu se zdá, že bude bývat teplotně nadprůměrná. Po loňské premiéře i 2. ročník Olfincar Trutnovského půlmaratonu, který se konal v neděli 28. května 2017, vykazoval známky vyloženě letního závodu.

Nádherné počasí přilákalo na start celkově na 400 běžců všech kategorií. Sportovní program akce zahájily na pěší zóně a Krakonošově náměstí dětské závody pro nejmenší běžce všech kategorií. Hlavnímu závodu předcházel start desetikilometrové distance, kde svoji formu po vleklém zranění testovala Eva Vrabcová Nývltová. Její vítězný čas 35:41 i pocity po závodě značí, že je velmi dobře připravena na další část sezony.

Celkovým vítězem se v čase 33:30 stal Kamil Krunka (SK Nové Město n.M.), který tak stanovil nový rekord trati. V pravé poledne se boj s 21,097km ve dvou okruzích vydali nejen jednotlivci, ale také štafety.

O rekordní zápis se postaral celkový vítěz Jiří Čivrný (SK Nové Město n.M.), který časem 1:14:43 porazil druhého Pavla Brýdla  a třetího Davida Štanglera. Vzhledem k opravdu vysokým teplotám lze tento výkon považovat za velmi kvalitní.

Zbrusu nový putovní pohár pro vítěze štafetového závodu v rámci půlmaratonské tratě získala sestava Olfincar Skiteam (Šlofar, Beranová, Krupička, Kuhn) v čase 1:17:25, přičemž především novopečený Mistr ČR v běhu do vrchu Robert Krupička svým výkonem dotáhl favorizovanou štafetu za prestižním vítězstvím.Kompletní informace a výsledky najdete na stránkách pořadateel www.sportvisio.cz.

Roman Šinkovský

 

Napsat komentář