Boleslav bude bojovat o body!

Utkání 21. kola české FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19 FK Teplice – FK Mladá Boleslav, se hraje v pátek 15. února 2019 od 18:00 hodin na teplických Stínadlech.

V uplynulých dvou letech od února 2017 čtyři vzájemné zápasy boleslavských a teplických fotbalistů skončily bez vítěze. Dvě poslední remízy pro Boleslav zachraňoval Komlichenko. Před rokem v pátek 13. dubna 2018 na teplickém hřišti pět minut před koncem úspěšnou hlavičkou po Kateřiňákově rohu a před půl rokem v sobotu 1. září 2018 na boleslavském trávníku pět minut po změně stran vedoucím gólem z pokutového kopu, na který Tepličtí odpověděli dvanáct minut před koncem vyrovnávací hlavičkou Hoška.

Z dosavadních devětadvaceti vzájemných střetnutí Boleslav vyhrála jedenáctkrát (šestkrát doma a pětkrát venku). Teplice porazily Boleslav sedmkrát. Nerozhodně skončilo jedenáct utkání a z nich dvě bez jediného vstřeleného gólu. Celkové skóre 37:38 (průměr 2,58 gólu na zápas) vyznívá těsně v teplický prospěch.

Nejčastějším výsledkem byla remíza 1:1, skončilo tak šest vzájemných zápasů (třikrát v Teplicích a třikrát v Boleslavi). Druhým nejčastějším výsledkem byla těsná výhra 1:0 v pěti vzájemných ligových duelech. Radost z ní měla Boleslav dvakrát (jednou doma a jednou venku) a Teplice třikrát (jednou doma a dvakrát venku).

V dosud sehraných dvaceti ligových mistrácích ročníku 2018-19 Mladá Boleslav nastřílela 37 gólů, o které se podělilo devět boleslavských střelců a jeden soupeř vlastencem: 19 – Nikolay Komlichenko, 4 – Ladislav Takács, 3 – Tomáš Ladra, Tomáš Přikryl, 2 – Petr Mareš, Marek Matějovský, 1 – Adnan Džafič, Lukáš Hůlka, Tiemoko Konaté a do vlastní branky karvinský Janeček.

Trenér Jozef Weber před Teplicemi

„Do letošní ligové sezóny jsme vstoupili dobře herně a v tom potřebujeme pokračovat, aby se dostavily i výsledky a přibyly nám body,“ řekl boleslavský trenér Jozef Weber. 

Absence pro utkání v Teplicích

Defenzivní hráč Petr Mareš v rekonvalescenci po operaci zlomené zánártní kůstky.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář