Plzeňská Viktoria otočila vývoj utkání!

Po roce opět v jarní fázi Evropské ligy, vítězně! Viktoriáni v druhém poločase otočili vývoj utkání proti Dinamu Záhřeb a chorvatského soupeře porazili 2:1. Hrdinou zápasu byl obránce Luděk Pernica, který vstřelil své úvodní dva góly v červenomodrém dresu.

Vstup do zápasu byl od obou týmů velice opatrný. K prvním nebezpečným střelám se dostali Jan Kovařík a Jean-David Beauguel, ale oba pokusy skončily mimo branku Livakovičovy brány. Hosté zahrozili až po půl hodině hry, kdy Dani Olmo na pravé straně se uvolnil hezkou individuální akcí, nacentroval míč do pokutového území na Maria Šituma, ale jeho střelu odvrátil hlavičkou Luděk Pernica.

Dinamo se před koncem prvního poločasu nakonec dostalo do vedení, když  Bruno Petkovič našel přesnou přihrávkou ve vápně volného Olma, který dokázal přehodit vyběhnuvšího brankáře Kozáčika 0:1. Tak skončilo úvodních 45. minut, vedením Chorvatů nad Západočechy.  

Do druhého poločasu vstoupili viktoriáni dost důrazně. Nejprve Luděk Pernica zastavil protiútok Záhřebu a následně vyvezl míč na hranici velkého vápna, kde ho posunul doleva na nabíjecího Beauguela, ten se uvolnil a centrem do vápna našel osmadvacetiletého obránce, který si připsal tečí svůj první gól v červenomodrém dresu 1:1.  

O pár minut později měl Záhřeb možnost strhnout vedení ve svůj prospěch, když střela Mislav Oršiče z velkého vápna minula Kozáčikovu branku. Čtvrt hodiny před koncem zápasu mohl zvrátit skóre Beauguel na plzeňskou stranu, ale jeho hlavičkový pokus proletěl mimo tři tyče. Následně se to nepovedlo Romanu Procházkovi, jehož střelu zlikvidoval gólman Dominik Livakovič.

Rozhodující a vítězný gól zařídil v závěru zápasu Luděk Pernica. Centr Patrika Hrošovského z rohového kopu našel hlavu Romana Procházky, který ho hlavou prodloužil na Pernicu, ten nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci a zároveň otočil vývoj utkání. Viktoriáni se nakonec pochopitelně radovali, díky jeho dvěma prvním gólům v plzeňském dresu a zvítězili v úvodním dvojzápase s Dinamem Záhřeb 2:1.

Luděk Pernica, trenér Pavel Vrba, Roman Hubník, Joel Kagamba po utkání:

FC Viktoria Plzeň – Dinamo Záhřeb 2:1 (0:1)

Branky: 54. Pernica, 83. Pernica – 41. Olmo. Rozhodčí: Gözübüyük – Schaap, de Vries (vš. Nizozemsko). ŽK: Hubník, Procházka, Kovařík – Stojanovič, Leovac. Diváci: 9 731.

Plzeň: Kozáčik – Havel, Pernica, Hubník (C), Kovařík – Hořava, Hrošovský – Ekpai (70. Petržela), Čermák (46. Procházka), Kayamba – Beauguel (81. Chorý). Trenér: Vrba.

Dinamo Záhřeb: Livakovič – Stojanovič, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Gojak, Ademi (C), Olmo – Šitum (64. Moro), Petkovič, Oršič (76. Atiemwen).

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

Napsat komentář