Jablonec dokázal v Olomouci zvítězit!

Fotbalisté Jablonce vyhráli v páteční předehrávce 20. kola FORTUNA:LIGY 2:1 v Olomouci a v prvním zápase jarní části sezony se posunuli na třetí místo ligové tabulky. Severočeši se ujali vedení po zlepšeném výkonu v 78. Minutě, kdy se trefil z malého vápna po ideální přihrávce Vojtěch Kubista, v 87. minutě srovnal Vít Beneš, ale po dvou minutách zařídil tři body hostující Martin Doležal. Sigma v lize opět nedokázala porazit Jablonec počtvrté za sebou a zůstala na čtrnáctém místě.

Jablonec, který nebodoval poslední dvě podzimní kola, začal utkání aktivněji. První velkou šanci připravil Vatajelu v sedmé minutě po hezké kombinaci z levé strany s Jovovičem, jehož centr našel na malém vápně Kratochvíla, který trefil brankáře Buchtu.

Po půlhodině hry po Vepřekově centru do vápna se trefil do tyče domácí Plšek. V závěrečných minutách prvního poločasu se oba týmy sice snažily o vedení, jenže jejich snaha byla nulová.

Druhý poločas začali domácí důrazněji a po několika minutách zahrozili z rohového kopu, kdy odražený míč našel Kalvacha, ale jeho následnou střelu zlikvidoval brankář Hrubý. V 51. minutě se domácí dožadovali penalty po hraní rukou ve vápně obránce Břečky.

Jablonec následně zahrozil sérií rohových kopů, ale bez gólového zakončení. Přesto se dostali jablonečtí do vedení v 78. minutě po chybě olomoucké obrany, kdy Holeš našel před brankou volného Kubistu, který bez přípravy skóroval pod břevno.

Olomouc po inkasovaném gólu přidala na aktivitě a v 87. minutě srovnala. Po centru z levé strany si naběhl u tyče na míč obránce Beneš a přesně umístněnou hlavičkou překonal brankáře Hrubého.

Velkou radost z vyrovnání měli domácí jen dvě minuty. Velice aktivní Vatajelu našel ve vápně centrem volného Doležala, který nezaváhal a zblízka prostřelil padajícího brankáře Buchtu. Zároveň si připsal bývalý olomoucký útočník devátý gól v ligové sezoně.

Trenér Karel Rada – trenér Václav Jílek:

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 1:2 (0:0)

Branky: 87. Beneš – 78. Kubista, 89. Doležal. Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Kožár. ŽK: Zahradníček, Nešpor, Kalvach – Hovorka, Doležal, Považanec, Hübschman. Diváci: 2 459.

Olomouc: Buchta – Zahradníček, Beneš, Jemelka, Vepřek (81. Lalkovič) – Pilař, Plšek (70. Dvořák), Kalvach, Houska, Falta – Nešpor (62. Yunis). Trenér: Jílek.

Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol – Hübschman – Jovovič (89. Acosta), Kratochvíl (54. Kubista), Považanec, Vatajelu (90.+2 Pleštil) – Doležal. Trenér: Rada.

Čtsa, audio, foto: www.sigmafotbal.cz

 

Napsat komentář