Baník na Dukle remizoval a klesl na čtvrté místo!

Fotbalisté Ostravy remizovali v jarní části FORTUNA:LIGY na hřišti Dukly 1:1 a v ligové tabulce klesli na čtvrté místo o bod za Jablonec. Naopak Pražané v neúplné tabulce se posunuli na předposlední pozici, ale Karviná má k dobru sobotní zápas s Opavou. Domácí se dostali do vedení ve 20. kole ve 13. minutě gólem Jakuba Podaného, v 31. minutě vyrovnal Nemanja Kuzmanovič, nová posila Baníku. V závěru prvního poločasu si hosté vypracovali několik šancí, ale domácí gólman Filip Rada jejich snahu o vedení zlikvidoval. Akorát ho jednou zachránilo břevno.

Dukla nastoupila do velice důležitého zápasu, se zimními posilami, obráncem Kozmou a španělským záložníkem Gonzálezem, za Baník v lize srbský útočník Kuzmanovič.

Ve 13. minutě se dostala do vedení Dukla po hrubé chybě obránce Stronatiho, jehož nepovedenou přihrávku domů, vystihl Tetour, ale jeho následnou střelu vyrazil brankář Laštůvka na nabíhajícího Podaného, ten z dorážky nezaváhal. Baník vyrovnal po půlhodině hry, kdy se Kuzmanovič z dvaceti metrů se trefil přesnou střelou pod břevno.

Hosté mohli v závěru prvního poločasu podruhé skórovat, kdy Hrubý po centru hlavičkou poslal míč těsně nad břevno, následnou Jánošovu tvrdou střelu vyrazil brankář Rada na roh a poté zneškodnil pokus Filla.

Dukla mohla na začátku druhého poločasu opět získat vedení, jenže střela Gonzáleze z dobré pozice proletěla vedle pravé tyče. Na druhé straně Holzerovu střelu vychytal brankář Rada. Další gólová šance Podaného z voleje skončila vysoko nad brankou.

V závěru zápasu Slezané přidali. Nejprve Rada podržel domácí v 71. minutě, kdy zlikvidoval Barošovu střelu. Poté Hrubý po odraženém míči, trefil spojnici břevna a tyče. Pak brankář Dukly znovu vychytal Baroše a sólovou gólovou šanci střídajícího Holíka na druhé straně zneškodnil perfektním zákrokem brankář Laštůvka. Vzájemná zápasová bilance Dukly doma s Baníkem v lize je uspokojivá, neboť posedmé za sebou neprohrála.

„Že to bylo první jarní kolo, tak jsme viděli z mého pohledu velice kvalitní utkání. Prvních 25 minut jsme hráli to, na čem tvrdě pracujeme. Měli jsme spoustu nevyřešených brejkových situací čtyři na tři. Dostali jsme gól na 1:1 po naší hrubé chybě, kdy jsme mohli hrát míč jinak. Do poločasu bylo vidět, že to s námi hodně zamávalo, soupeř měl několik dobrých standardních situací. Dvacet minut druhého poločasu bylo z naší strany, jak si představuji. Vyvrcholilo to šancí ze standardky Podaného, ale daleko víc mě mrzí dvě brejkové situace na začátku poločasu. Nakonec zasloužená remíza, ale pro mě byl daleko důležitější výkon,“ zhodnotil Roman Skuhravý trenér Dukly.

„Úvodní kolo mělo slušnou úroveň. Obě mužstva hrála na vítězství až do konce. My těch brankových situací měli víc, ale o to byly nebezpečnější jejich brejky. Některým našim hráčům se nedařilo tak, jak bych si představoval. Věřili jsme si, že tady vyhrajeme, ale Rada měl dnes svůj den, pochytal to. Při nepříjemných situacích někteří gólmani sedí na zadku, ale on čeká a na poslední chvíli to vytáhne. Trošku nás mrzí, že jsme druhý gól nedali. Ale někdy v takových utkáních se dostane soupeř do brejku a nakonec odjíždíte, že nemáte ani bod,“ řekl Bohumil Páník trenér Ostravy.

FK Dukla Praha – FC Baník Ostrava 1:1 (1:1)

Branky: 13. Podaný – 31. Kuzmanovič. Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Hock. ŽK: González – Jánoš. Diváci: 2 863.

Dukla: Rada – Kozma, Ostojič, Bezpalec – Miloševič (90.+4 Douděra), Krunert, Koval, González (73. Holík), Souček – Tetour (81. Djuranovič), Podaný. Trenér: Skuhravý.

Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo (87. Jirásek), Hrubý, Jánoš, Holzer (73. Granečný) – Kuzmanovič (79. J. Šašinka), Baroš. Trenér: Páník.

Čtsa, foto: www.fkdukla.cz

 

Napsat komentář