Úspěšnou přípravou chce Sparta zúročit!

Sedm zápasů v zimní přípravě  a sedm vítězství, a zejména na soustředění ve Španělsku se silnými soupeři, bylo důležitým odrazovým můstkem Sparty na jarní část ligy.

Proto trenér  Zdeněk Sčasný  očekává vzestup týmu a chce zapomenout na nevydařený  podzim. Mužstvo hraje nyní kolektivněji, hráče  vede k rychlejšímu pohybu a důrazu po celých 90 minut, což už bylo patrné v utkáních s Dynamem Kyjev a CSKA Sofia.

A  že odejde Stanciu se předpokládalo, tým se s tím vyrovnává. Stejně jako s otázkou, zda se do Sparty vrátí  Dočkal. S posilami je ve Spartě spokojenost,  stejně jako s talentovanými mladíky Plechatým, Drchalem a Hložkem.

Přínosem, po dlouhodobém zranění, je návrat V. Kadlece,  který zřejmě zatím nebude, podobně jako Vácha, nasazován do základní sestavy.  Že si brzy ligu opět zahraje je víc než pravděpodobné.  Třeba na 20 minut už v neděli v malém pražském derby na Letné proti Bohemians.

Kádr mužstva se víc zaplnil českými hráči, což jistě přivítají i fanoušci. Na příklad v posledním přípravném střetnutí  proti CSKA Sofia   jich v základní sestavě nastoupilo sedm. Je dost možné, že  k nedělnímu zápasu s Bohemians bude toto složení:  Nita – Zahustel, Plechatý, Štetina (Radakovič), Hanousek –  Karlsson, Frýdek, Kanga, Sáček (Plavšič), Chipciu – Tetteh ( Drchal, Pulkrab).

S kapitánskou páskou  nastoupí Martin Frýdek, který   bude jedním ze čtveřice tzv. kapitánské čtyřky. Vedle Frýdka byl na středeční tiskové konferenci představen další z této skupiny Nhamoinescu Costa.  Zdůrazňuje, že se značně zlepšila atmosféra v kabině, to velkou měrou pak přispívá k výkonům na hřišti.

Velkou změnou je, že Sparta má nového generálního partnera. Stala se jím sázková kancelář Tipsport, její logo budou mít hráči na dresech.

Marketingový ředitel Tipsportu Jan Čumpelík  připomněl, že Sparta i přes nezdary v posledních sezónách je klubem s ohromným potenciálem se skvělou mládežnickou akademií a proto se sázková kancelář rozhodla navázat spolupráci.

Mimochodem Tisport vypsal kursy  22:1, že Sparta obsadí v lize 2. místo a 1,9:1 na třetí místo. A  sázet se může i na Bořka Dočkala. Kurs, že  nastoupí za Spartu jako kapitán do konce tohoto roku,  je 2:1.

ČTSA (ph),

 

Napsat komentář