Nevídané čelo tabulky: tři týmy s 66 body!

Po  34. a 35. kole Tipsport extraligy  mají první tři týmy tabulky, Třinec, Liberec a Hradec Králové, stejný počet 66 bodů. Je to opravdu nevídané. Ovšem po úterním odloženém utkání Třince s Karlovými  Vary se mohou Oceláři o tři body svým soupeřům vzdálit. 

Za vedoucí trojkou jsou pouze o bod Vítkovice, které  vyhrály šest zápasů  v řadě. Vyznamenaly se především v  pátečním severomoravském derby, v němž zdolaly Třinec 4:2.

Pouze o zápas méně  než Vítkovice se radovali z vítězství hokejisté hradeckého Mountfieldu. Velký boj svedli  Hradečtí proti nejproduktivnějšímu týmu soutěže, Liberci. Až  do 50. minuty prohrával Mountfield  0:1, ale v posledních 10 minutách třetí třetiny vstřelil tři góly. Poslední do opuštěné branky při neúspěšné power play soupeře.

O nejpřekvapivější výsledek víkendu se postarala litvínovská Verva. V Brně, v zápase bohatém na góly, zdolala Kometu. V poslední třetině se domácí  za stavu 3 :4 marně pokoušeli o zvrat, naopak v 60. minutě  při power play inkasovali pátý gól.

Velmi  zajímavý zápas viděli diváci v Třinci, ve kterém porazili domácí po vyrovnaném boji Spartu 2:1. V závěru zápasu, při  téměř pětiminutové přesilovce Pražanů, ubránili Oceláři  těsné vítězství.

Zatímco v Mladé Boleslavi příchod trenéra Hořavy  znamenal vítěznou vlnu  s postupem na sedmé místo,  v Pardubicích trenérská rošáda k úspěchu nevede. Dynamo jde od jedné prohry ke druhé, navíc nezvládá zápasy psychicky.Trenér Lubina po nemístné kritice byl vykázán v průběhu druhé třetiny na tribunu,  Američan Holweg upoutal jen bitkou, s 5,10 minutovými tresty, včetně vyloučení do konce utkání.

Plný počet  šesti bodů ze dvou kol získaly týmy Vítkovic, Hradce a Mladé Boleslavi, naopak bez bodu zůstaly Pardubice, Karlovy Vary a Olomouc, která prohrála  v Liberci 1:5 a doma s Plzní 0:4. To byla nejhorší minisérie Hanáků od začátku soutěže.

Čtsa, ph., výsledky na: www.hokej.cz

 

Napsat komentář