Memoriál Josefa Žaloudka měl opět vysokou úroveň, chválí trenér Havránek!

Viktoriánská aukce dresů

V turnaji určeném pro hráče ročníku 2004 a mladší se staly absolutním vítězem Teplice, které prohrály pouze v derby s nakonec posledním Mostem. Jen o dva body za nimi skončili právě viktoriáni, třetí místo bral obhájce vítězství z pražské Sparty. Zahraniční účastník z Berlína skončil na šesté pozici.

Konečná tabulka Memoriálu Josefa Žaloudka 2019:
1. Teplice – 18 bodů, skóre 18:6
2. Viktoria Plzeň – 16 bodů, skóre 19:7
3. Sparta Praha – 15 bodů, skóre 28:10
4. Baník Sokolov – 10 bodů, skóre 11:10
5. Dynamo České Budějovice – 7 bodů, skóre 15:15
6. Viktoria Berlín – 6 bodů, skóre 16:21
7. Petřín Plzeň – 5 bodů, skóre 5:17
8. Mostecký FK – 4 body, skóre 6:26

Individuální ocenění:

  • nejlepší hráč: David Preu (FC Viktoria Berlín)
  • nejlepší brankář: Jan Grümann (FK Teplice)
  • nejlepší střelec: Jiří Tesař (AC Sparta Praha) – 8 branek

Plzeňský výběr absoloval turnaj ve složení Vlček, Kunesch – Rádl, Prokop, Doubek, Kule, Falout, Secký, D. Keltyčka, Štauber, Rajtmajer, Kamenský, D. Pracht. A vstoupil do něj velice dobře, hned v úvodním duelu si totiž v plzeňském derby poradil s Petřínem, aby následně porazil Spartu Praha 1:0 gólem v poslední vteřině zápasu. Posléze bohužel přišla porážka s pozdějším vítězem s Teplic 1:3 a remíza se Sokolovem, ale v závěrečných třech zápasech už si Plzeňští připsali pouze vítězství.

Nejlepším střelcem týmu trenéra Štěpána Havránka byl Petr Falout, který se prosadil šestkrát. Tři góly na svém kontě měli Martin Doubek a Jakub Secký.

„Turnaj měl jako každý rok vysokou sportovní i organizační úroveň,“ pochvaloval si trenér týmu Štěpán Havránek. „Konečné druhé místo považujeme za zasloužené vzhledem k herní kvalitě, kterou se mužstvo prezentovalo. Určitě je příjemné takto vstoupit do nového roku 2019. Tým si zaslouží pochvalu za celý svůj herní projev, kde nechyběly atributy jak technicko-taktická dovednost, tak i emoce, zaujetí pro hru, kvalitní individuální výkony a radost ze hry samotné,“ potěšilo kouče.

Výsledky Plzně:
FCVP – Petřín Plzeň 3:0 (Štauber, D. Keltyčka, Secký)
FCVP – Sparta Praha 1:0 (Falout)
FCVP – Teplice 1:3 (Kamenský)
FCVP – Sokolov 1:1 (Falout)
FCVP – Č. Budějovice 2:1 (Štauber, Doubek)
FCVP – Viktoria Berlín 4:1 (Secký, Rádl, Kule, Falout)
FCVP – Mostecký FK 7:1 (Falout 3, Doubek 2, Secký, Kule)

Tímto turnajem Viktoria Plzeň U15 zakončila halovou sezonu a již se bude opět výhradně věnovat venkovnímu fotbalu. „Kluky čeká poslední půlrok žákovského věku před vstupem do kategorie mladšího dorostu. Přejeme si, aby si hráči odnášeli co nejvíce pozitivních dojmů, jako třeba z tohoto ročníku Memoriálu Josefa Žaloudka,“ vzkázal trenér Havránek.

Patnáctý ročník Memoriálu Josefa Žaloudka proběhl pod záštitou starosty MO Plzeň 2 pana Ing. Lumíra Aschenbrennera a ve spolupráci s Nadací sportující mládeže. Všem partnerům děkujeme za podporu a pomoc s organizací tohoto prestižního halového turnaje žáků!

Napsat komentář