POČET PROFESIONÁLNÍCH TRENÉRŮ ČSLH V ŽÁKOVSKÝCH KATEGORIÍCH VZROSTE O POLOVINU!

Počet profesionálních trenérů v žákovských kategoriích, financovaných a řízených svazem, vzroste o polovinu. Nové finanční zdroje a úspěšné hospodaření umožňují, aby byl rozšířen nejen o další malé kluby, ale i o kluby, působící v Tipsport extralize, Chance lize nebo hlavním městě Praze. Počet profesionálních trenérů žáků, financovaných a řízených svazem, se tak od ledna 2019 zvýší o 44 a působit budou celkem ve 129 klubech.

Projekt Trenéři žáků ČSLH, dříve Profesionální trenéři mládeže v malých klubech, byl zahájen v roce 2014. Původně v něm bylo zapojeno 21 klubů, jejichž počet vzrostl v roce 2016 na 53, v roce 2017 na 65, v roce 2018 na 85 a od roku 2019 na 129. Cílem projektu je profesionalizace práce v nejnižších věkových kategoriích, prosazování moderních metod výchovy nejmenších hokejistů a rozvoj meziklubové spolupráce ve spádové oblasti.

Profesionální trenéři, financovaní a řízení svazem, působí jako hlavní trenéři střediska, ve kterém vedou kategorie přípravek a žáků, metodicky řídí další trenéry, spravují aplikaci Coach Manager, zajišťují komunikaci s rodiči, organizují nábory a kurzy bruslení pro mateřské a základní školy.

I díky jejich práci se do žákovských kategorií přihlásil před letošní sezónou rekordní počet družstev. Počet klubů, obsazujících soutěže mladších a starších žáků, vzrostl za posledních pět let o 31 % a za posledních deset let dokonce o 41 %.

Praha, dne 8. 1. 2019

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí

Napsat komentář