Pozvánka do Edenu na Silvestrovské derby 2018!

Manažeři Slavie a Sparty odtajnili na tiskové konferenci v Edenu soupisky svých týmů do silvestrovských klání.

Manažer Slavie Jan Mareš měl problémy s obsazením gólmanských pozic do obou derby, vinou zranění se mu totiž omluvilo hned několik bývalých brankářů sešívaných. Za internacionály nakonec nastoupí v bráně Václav Winter a za veterány Jan Klíma.

Jedním z nováčků v sestavě internacionálů Slavie bude Jiří Bílek, bývalý stoper obou pražských „S“ či německého Kaiserslauternu a v současné době člen vedení klubu z Vršovic. „Derby je vždy velký zápas a pro mě jakožto bývalého hráče Sparty i Slavie je čest, že v něm mohu nastoupit,“ uvedl a dále s úsměvem dodal: „Zjišťoval jsem informace o kvalitě od Standy Vlčka a prý je velmi vysoká, tak snad se s tím poperu.“

To Sparta problémy s gólmany řešit nemusela, naopak jednoho z bývalých brankářů Daniela Zítku vyšle do pole. V sestavě Sparty jsou jména jako Tomáš Hübschman, Marek Matějovský či nováček David Lafata. „Jsme rádi, že David přijal nabídku a dorazí. Pojede do Prahy na silvestra z Českých Budějovic jen kvůli derby, musíme před ním smeknout,“ řekl Jiří Novotný, který v Silvestrovském derby rovněž nebude chybět.

„David (Lafata) si s námi byl zahrát už dvakrát v létě a říkal, že kdykoliv bude moci, rád dorazí. Věříme, že mu střelecký prach nezvlhnul a prosadí se i v Silvestrovském derby,“ dodal Novotný.

Manažer Sparty Jaroslav Bartoň a její bývalý hráč Jiří Novotný dokonce oslovili i Tomáše Rosického. „Pokusili jsme se ho na derby zlákat, ale bohužel je v době derby na horách a omluvil se,“ vysvětlil Novotný, kterého čeká ve sparťanském dresu už třinácté Silvestrovské derby.

Silvestrovské derby propukne 31. prosince v 10:00 duelem veteránů. O hodinu později proti sobě nastoupí internacionálové. Derby se podobně jako v předchozích letech odehraje na umělé trávě v Edenu (vedle Sinobo Stadium), vstupenky je možné zakoupit on-line na Ticketportalu zde.

Soupisky obou týmů:

AC Sparta Praha

Internacionálové: David Bičík (brankář), Tomáš Čížek, Jan Flachbart, Milan Fukal, Tomáš Hübschman, Jiří Jarošík, Tomáš Jun, Václav Koloušek, David Lafata, Marek Matějovský, Jiří Novotný, Luděk Stracený, Lukáš Zelenka.

Veteráni: Miroslav Baranek, Jaromír Blažek (brankář), Aleš Bažant, Miloslav Denk, Michal Horňák, Josef Jarolím, Marek Kincl, Vratislav Lokvenc, Jiří Němec, Marek Trval, Petr Vrabec, Daniel Zítka.

SK Slavia Praha

Internacionálové: Jiří Bílek, Jaroslav Černý, Lukáš Došek, Tomáš Hrdlička, Tomáš Hunal, Martin Hyský, David Kalivoda, Martin Müller, Tomáš Pešír, Karel Piták, Rudolf Skácel, Mario Lička, Ivo Ulich, Václav Winter (brankář).

Veteráni: Roman Janoušek, Jiří Jeslínek, Jaromír Jindráček, Jan Klíma (brankář), Luboš Kozel, Pavel Kuka, Jan Mareš, Pavel Medynský, Pavel Řehák, Jaroslav Šilhavý, Juraj Šimurka, Milan Šimůnek, Luboš Zákostelský, František Veselý.

Silvestrovské derby na umělé trávě v Edenu od 10:00 hod. 

Čtsa, Niosport Agency a.s.

Foto: www.sportovnizurnal.cz

 

Napsat komentář