„Slavia pojišťovna založila svůj Sport Team!

„Slavia pojišťovna založila svůj Sport Team, v jehož barvách startují zkušení i nadějní čeští běžci na lyžích v seriálu Visma Ski Classics. Vedle spolupráce s profesionály je cílem týmu především podpora sportovních aktivit pro širokou veřejnost, ať už jde o běžkaření, vodácký sport nebo cyklistiku,“ vysvětluje Pavel Sehnal, majitel Slavia pojišťovny a iniciátor týmu.

 „V prosinci proběhl první ze závodů série Visma Ski Classics a mne opravdu těší, že náš tým předvedl ukázkovou spolupráci různých generací běžců,“ říká Pavel Sehnal, majitel Slavia pojišťovny a iniciátor týmu. Mezi členy týmu je mnohonásobný vítěz Jizerské padesátky a řady světových vytrvalostních běhů na lyžích Stanislav Řezáč, bývalá reprezentantka České republiky v biatlonu Klára Moravcová, stejně jako mladí nadaní sportovci Martin Švarc nebo Jakub Gräf.

 

Vedle startu v kompletním seriálu závodů Visma Ski Classics spřádá tým plány na letní období, kterému dominují především cyklistika a vodáctví. „Letos se cyklisté ze Slavia pojišťovna Sport Teamu zúčastnili například maratonu horských kol, Humpolecké padesátky. Další sezona je zatím ve fázi příprav, nebudu prozrazovat všechny detaily, ale již nyní mohu říci, že nadšeni budou zcela jistě všichni příznivci adrenalinu,“ prozrazuje Pavel Sehnal směr, jakým se Slavia pojišťovna Sport Team v sezoně 2019 vydá.

Sám Sehnal, který je rovněž členem Slavia pojišťovna Sport Teamu, se kromě dálkových běhů na lyžích a cyklistických závodů aktivně věnuje i jachtingu. V roce 2014 se stal mistrem České republiky ve třídě ORC, letos se mu podařilo zvítězit v nejprestižnějším a největším chorvatském závodě Jabuka, který je dlouhý 110 námořních mil. Zlatou příčku získal se svojí posádkou ve skupině 40stopých plachetnic na lodi Farr 40, v celkovém pořadí dosáhl tým na 4. místo mezi 112 soutěžícími plachetnicemi. Vyjma jachtařských úspěchů si Pavel Sehnal připsal v loňském roce jeden další – dobytí severního pólu.

„Slavia pojišťovna Sport Team je platformou pro každého, koho baví jezdit na kole, na lyžích nebo má rád třeba kanoistiku. Přispět k rozvoji zdraví a sportu ve společnosti lze různě − třeba vlastním příkladem,“ dodává Pavel Sehnal.

www.slaviapojistovnasportteam.cz

Jakub Koutek, Jiří Kolář

 

Napsat komentář