46. ročník Rally Bohemia bude v polovině července!

Šestačtyřicátý ročník Rally Bohemia, tradiční vrcholná sportovní akce Mladoboleslavska a Liberecka, se bude po několika letech opět konat v polovině července. Konkrétně od pátku do neděle v termínu 12. – 14. 7. 2019. Záměrem pořadatele je oživit některé z dlouholetých tradic slavné soutěže.

46.Rally Bohemia bude, stejně jako vždy, i v roce 2019 hostit podnik prestižního MČR v rally. Po úspěšné letošní premiéře se v rámci Rally Bohemia podruhé uskuteční také podnik světového poháru FIA Electric and New Energy Championship, tedy neoficiálního mistrovství světa pro automobily na elektrický či jiný alternativní pohon. Dále v Mladé Boleslavi uvítáme již tradičně účastníky MČR v rally historických automobilů a exhibiční Rally Legend.

Pořadatel Autoklub Bohemia Sport v AČR podal žádosti o průjezdy v obcích, kde se jezdila Rally Bohemia v daleké minulosti s cílem oživit tradice slavné rally, jejíž historie sahá nepřetržitě až do roku 1974. Je samozřejmě ještě předčasné mluvit o tom, nakolik bude tato snaha úspěšná. Důležité budou, kromě jiných faktorů, samozřejmě především postoje nově zvolených zastupitelstev oslovených obcí, ale třeba i majitelů lesních cest, po kterých se dříve Rally Bohemia/Škoda jezdila. Již nyní je však jasné, že minimálně jedna tradice obnovena bude. Rally Bohemia v minulosti dlouhá léta začínala pátečním podvečerním prologem na Autodromu Sosnová u České Lípy. Po řadě let tomu tak zase bude i v roce příštím. A stejně jako v minulých ročnících se pestré pole závodních vozu se představí v sobotu i v neděli na rychlostních zkouškách přímo v ulicích Mladé Boleslavi, včetně jejího centra. Servisní zóna soutěže bude opět na letišti Hoškovicích u Mnichova Hradiště.

Tradičním generálním partnerem soutěže bude i v příštím roce automobilka ŠKODA AUTO, která se tak rozhodující měrou zasazuje o pokračování dlouhé tradice špičkového rallyového sportu na Mladoboleslavsku a okolí.

O dalších podrobnostech k letošní Rally Bohemia Vás budeme informovat.

Na sociálních sítích je Rally Bohemia k nalezení na těchto účtech:
Facebook: www.facebook.com/rallybohemia
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia
Instagram: www.instagram.com/rallybohemia

Bc. Aleš Holakovský, tiskový mluvčí
46. RALLY BOHEMIA

Napsat komentář