Viktoria vyhrála v Moskvě a posunula se na třetí místo!

Fotbalisté plzeňské Viktorie zvládli pátý zápas ve skupině Ligy mistrů na stadionu v Lužnikách a porazili domácí CSKA Moskva 2:1. První poločas skončil 1:0 pro domácí hráče, ale po změně stran viktoriáni vyrovnali gólem Romana Procházky a zaslouženou výhru nakonec zařídil Lukáš Hejda, takže otočili průběh zápasu, zároveň udrželi své šance na jarní část Evropské ligy.

Domácí se ujali vedení hned z první velké šance, když Milan Petržela v pokutovém území fauloval Obljaova a nařízenou penaltu proměnil Nikola Vlašič 1:0. Po několika minutách se mohli domácí radovat podruhé, kdy po centru Mária Fernandese z pravé strany se snažil hlavičkou zblízka skórovat úplně volný Kirill Nababkin, jenže jeho střela skončila vysoko nad břevnem.

V 19. minutě se blýskl hezkým zákrokem hostující brankář Hruška, který vychytal z pravé strany velkého vápna střelu Ivana Obljakova. Do další šance se dostali domácí po několika minutách po průniku Čalova a následné přihrávce na Ščennikova, ale díky těsnému bránění Milana Petržely, proletěl míč kolem pravé tyče. Západočeši poprvé vystřeli na domácí branku až v 33. minutě, kdy z přímého kopu Roman Procházka protáhl brankáře Igora Akinfejeva.

V závěru prvního poločasu mohl slovenský záložník vyrovnat, jenže jeho snaha z hranice velkého vápna skončila nepřesně.

Plzeňští dostali příležitost k vyrovnání hned v úvodu druhého poločasu po faulu na pronikajícího Řezníka ve vápně nařídil sudí penaltu, kterou Procházka neproměnil, míč vyrazil domácí brankář na rohový kop.

V 56. minutě se hosté dočkali vyrovnání, kdy Petržela unikl po pravé straně, přihrál míč střídajícímu Janu Kopicovi, který našel nabíhajícího Procházku, jehož přesná střela bez přípravy z velkého vápna skončila v síti 1:1.

Moskvané po inkasovaném gólu přidali na důrazu a několikrát se dostali do brankové příležitosti, ale jejich snahu o vedení plzeňská defenziva úspěšně odvracela, zejména brankář Hruška, který vychytal perfektními zákroky, několik nebezpečných šancí. Nejprve si poradil s technickým pokusem Vlašiče, následně dvakrát zlikvidoval zblízka střely Sigurdssona.

V 81. minutě se viktoriáni radovali podruhé, když po přesném centru Patrika Hrošovského si naběhl na míč, přestože byl atakován Lukáš Hejda a míč poslal hlavičkou podél domácího padajícího brankáře do branky 1:2.

Fotbalisté Viktorie si již v závěru zápasu pozitivní skóre udrželi a díky výhře na půdě moskevského CSKA, si udrželi své šance na jarní soutěž Evropské ligy.

Kapitán Viktoria Roman Hubník po utkání:

CSKA Moskva – FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Branky: 10. Vlašič (pen.) – 56. Procházka, 81. Hejda, ŽK: Obljakov, Čalov – Hubník, Hrošovský, Kopic, Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. Nizozemsko). Diváci: 52 892.

Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Černov, Rodrigo Becão, Nababkin, Ščennikov (46. Jefremov) – Obljakov (72. Kučajev), Bistrovič, Vlašič – Čalov (80. Žamaletdinov), Sigurdsson.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský (46. Kopic) – Hrošovský, Procházka – Petržela (70. Havel), Čermák, Kovařík – Chorý (80. Řezníček). Trenér: Vrba.

Čtsa, audio, foto: www.fcviktoria.cz

 

 

Napsat komentář