Češi nebudou hrát na remízu!

V nedělní tiskové konferenci, která se konala před posledním důležitým zápasem ČR – Slovensko, který se bude hrát o druhé místo ve skupině B Ligy národů, zároveň o lepší pozici při losování evropské kvalifikace mistrovství Evropy.

Českému národnímu týmu stačí v derby nakonec uhrát bod, naopak Slovensko musí pod českým trenérem Pavlem Hapalem, který nahradil Jana Kozáka vyhrát, aby zároveň potvrdilo zaslouženou výhru nad Ukrajinou 4:1 po velice zlepšeném výkonu. První vzájemné evropské utkání skončilo v Trnavě, vítězstvím českého mužstva 2:1, takže se očekává velice tvrdý a nekompromisní souboj.

„Pro nás je utkání hodně důležité, všichni si to uvědomujeme, takže nechci, aby byla zbytečná nervozita. Všichni hráči jsou v pořádku. Co se týká základní sestavy, v podstatě mám sestavu připravenou, ale rozhodnu se definitivně až po tréninku,“ řekl na tiskové konferenci trenér Jaroslav Šilhavý.

„V derby uděláme vše proto, abychom vyhráli. Pro nás je to první zápas v Praze, máme informace, že se na něj fanoušci těší, takže je nesmíme zklamat, ale hrát dobrý fotbal, který nám zajistí výhodnou pozici v tabulce. Slováci budou mít hodně změn v základní sestavě, neboť Hapal dal příležitost některým hráčům z jednadvacítky,“ dodal Šilhavý.

„Výhra v Polsku je pro nás velkým povzbuzením, to znamená, že, bychom měli utkání zvládnout. Při losování kvalifikace pak budeme klidnější. Bylo by určitě lepší, kdybychom byli ve druhém koši. Rozhodně se budeme snažit to svým výkonem potvrdit,“ řekl Šilhavý a dodal,“ s Pavlem jsme kamarádi, voláme si, ale zítra mu nic nedaruji.“

„Co se týká slovenského a slavistického Stocha, je to výborný hráč, pokud bude hrát, tak si ho budeme víc všímat. Na Slovensku to mohlo dopadnout úplně jinak, ale díky gólům Schicka a Krmenčíka jsme pořád ve hře. Soupeř má velice dobrý tým, který se budeme snažit přehrát a zároveň potvrdit výhru z prvního vzájemného zápasu,“ řekl kouč Šilhavý, který se na zápas těší, společně se svými svěřenci.  

Na remízu hrát Češi určitě nebudou, ale v případě rovnosti bodů rozhoduje vzájemná bilance, která je lepší po první říjnové výhře V Trnavě.

Kapitán české reprezentace Bořek Dočkal řekl na tiskové konferenci, že společně se svými spoluhráči odmítá jakoukoliv remízu.

„Jsem rád, řád, že se nám pozvedla výkonnost, tím se rozhodně vzbudila větší zájem o domácí ligu a reprezentaci, takže si ho musíme udržet. Myslím si, že každý hráč chce odvádět dobrý fotbal, který se bude líbit. Teď se nám daří a každý hráč chce vyhrávat, což je výborné a přijatelné,“ řekl Dočkal.

„Jsem přesvědčen, že nám bod nestačí, naopak chceme vyhrát a zároveň se posunout na druhou příčku. Před zápasem nechceme žádné změny, ale hrát v průběhu dobře, aby se hra líbila divákům, kteří nechtějí remízu, ale výhru a hodně gólů,“ řekl Dočkal na tiskové konferenci.  

„Nacházím se v herní hodě, co hrajeme tak víme, nebo co chceme hrát. Každý hráč má rád dramatická utkání, ve kterých jde o hodně. Víme, že případná výhra nám zaručí účast na mistrovství Evropy, v případě porážky se posuneme níž do skupiny C,“ doplnil Dočkal.

„Ukrajina si byla jistá, že je už vítězem skupiny. Ale zápas se Slováky nezvládla a zaslouženě prohrála. To ale v tabulce nic nemění. Bylo to velice zajímavé utkání, zejména výkonnostně ze strany slovenského týmu, pro nás na videu. Trenér Hapal udělal několik změn v sestavě, takže jsme viděli některé nové mladé hráče, kteří odvedli hodně práce,“ řekl kapitán Dočkal před závěrečným tréninkem.

Kapitán Bořek Dočkal, trenér Jaroslav Šilhavý tisková konference:

Kapitán Martin Krčil, trenér Pavel Hapal tisková konference:

Čtsa, audio, foto.

 

 

 

 

Napsat komentář