„Jediný cíl, udržet se ve skupině Ligy národů.“

Z důvodu nepříjemného zranění přišel hráč Herty Berlín Vladimír Darida, o dva zápasy české fotbalové reprezentace v Lize národů a kapitánskou pásku, kterou převzal na základě rozhodnutí trenéra národního týmu Jaroslava Šilhavého, Bořek Dočkal. Záložník berlínského klubu informoval na pondělním setkání zástupce médií před přípravným zápasem v Polsku a proti Slovensku, že je opět zdravotně v pořádku a co se týká role kapitána, to mu vůbec nevadí, naopak se víc soustředí na hru, než na spoluhráče.

„Jsem velice rád, že některé aktivity, které jsou spojeni s rolí kapitána, mi odpadnou a tím se mohu víc soustředit na fotbal. Pro mě je to hodně složité, to znamená, že se mohu víc soustředit na post lídra,“ řekl Darida, který se na zápasy těší.“

Do národního týmu byl nominován poprvé od června. V úvodu sezony bojoval s velice neobvyklým zraněním. „Když jsem udělal špatný pohyb, tak mě zraněné koleno dost bolelo. V prvním momentu jsem myslel, že mám přetržený křížový vaz, ale lékaři po vyšetření potvrdili, že je v pořádku. Vypadalo to dobře, takže jsem měl začít trénovat, ale nakonec se zjistilo, že se jedná o lýtkovou kost,“ řekl Darida.

„Tři týdny jsem chodil o holích, abych nohu nezatěžoval. Následně jsem začal pomalu trénovat, ale na antigravitačním trenažéru, který mě nohu odlehčoval. Rovněž fyzičku jsem doháněl relativně rychle,“ dodal Darida.

„S novým trenérem Šilhavým jsme byli v neustálém kontaktu, ale na říjnový sraz, jsme se domluvili, že zatím nepřijedu. Nevěděl jsem, jak bude koleno po přestávce reagovat, takže jsem nechtěl riskovat. Nakonec se ukázalo, že to bylo přijatelné rozhodnutí, protože si koleno odpočalo a dalo se perfektně dohromady,“ informoval Darida.

„Byl jsem docela překvapený, když jsem odehrál po zranění dva zápasy, po kterých jsem se cítil velice dobře. Akorát při prvním v Dortmundu byla přestávka nepatrně znát,“ dodal.

„Cítím se dobře, abych odehrál devadesát minut proti Polsku, nebo proti Slovensku. Polský tým má velice silnou ofenzivu. Například Lewandowský má v současné době velmi dobrou formu a převážně v každém zápase vsítí gól. Milik je rovněž velmi nebezpečný. Přesto doufám, že si s jejich ofenzivou poradíme. Zároveň to bude cenná prověrka naší defenzivy,“

„Proti Polsku si můžeme vyzkoušet některé kombinační prvky, které můžeme uplatnit před důležitým zápasem se Slovenskem, který chceme každopádně zvládnout. Rozhodně si nepřipouštíme jakýkoliv nepříjemný výsledek, ale chceme se udržet ve skupině a nespadnout,“ řekl Darida a dodal,“Porážka se Slovenskem může znamenat sestup do nižší Ligy národů.“ .

„Utkání se Slovenskem je označováno jako velké derby. V Německu mně říkali spoluhráči v kabině, že to bude velice zajímavý zápas. V týmu Herty mám dva spoluhráče ze Slovenska, Dudu a Pekaríka, kteří se rovněž těší, neboťˇpůjde o umístnění v tabulce a prestiž. Rozhovory byly zatím klidné, protože jsme první zápas v Trnavě dokázali vyhrát. Nerad bych slyšel nepříjemné poznámky, že nás porazili,“ dodal Darida.

 

Čtsa, audio, foto,

 

Napsat komentář