Špotáková zpátky v tréninku!

Oštěpařská světová rekordmanka Barbora Špotáková ukončuje mateřskou dovolenou a vrací se do tréninkového procesu.

Barbora Špotáková získala na loňském světovém šampionátu v Londýně svou druhou zlatou medaili z MS. Následně podeváté ovládla anketu Českého atletického svazu „Atlet roku“ a v úvodu roku 2018 oznámila, že svou kariéru přerušuje, jelikož čeká druhého potomka. Již tehdy se však nechala slyšet, že by se ráda vrátila do tréninku po stejné době, jako tomu bylo u narození prvního syna Janka, který přišel na svět v květnu 2013. „Chtěla bych na podzim zahájit přípravu na rok 2019 v podobném rytmu, jak jsem učinila v době, kdy jsem měla malého Janka. Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit,“ nechala se před jedenácti měsíci slyšet.

Dne 14. července se jí pak narodil druhý syn Darek. Doposud pracovala spíše na kondici a obecném tréninku, ale nyní se chystá naplno pustit do přípravy. Do začátku prosince bude absolvovat tréninkové dávky v Jablonci nad Nisou, odkud pochází. Následně se přesune na tréninkový kemp na Lanzarote, které je pro ni tradiční destinací na zimní soustředění. „Moc se těším na klasický tréninkový režim i speciální přípravu. Ráda bych se kvalitně připravila na mistrovství světa v Dauhá,“ uvedla. V katarské metropoli bude obhajovat titul mistryně světa. Své úsilí ovšem směřuje i k olympijským hrám v Tokiu 2020, kde by ráda navázala na své úspěchy z her v Pekingu, Londýně a Riu de Janeiru, ze kterých si přivezla dvě zlaté a jednu bronzovou medaili.

Že se Barbora dokáže úspěšně vrátit z mateřské dovolené, ukázala již po narození prvního syna Janka, když hned v dalším roce zvítězila na mistrovství Evropy v Curychu, následně vybojovala bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiru a na mistroství světa v Londýně vystoupala na nejvyšší stupínek.

Petr Jelínek, Oddělení komunikace ČAS,

Foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

Napsat komentář