Boleslav jede do Liberce vybojovat body!

Utkání 14. kola české FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19 FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 5. listopadu 2018 od 18:00 hodin na libereckém Stadionu u Nisy.

Osmadvacet dosud sehraných ligových střetnutí Boleslavi s Libercem bylo střelecky bohatých s průměrem 3,57 gólů na zápas. Z výhry se radovali Boleslavští osmkrát, Liberečtí čtrnáctkrát. Nerozhodně skončilo šest zápasů a z nich pouze jeden zcela bez gólů. Celkové skóre 56:44 je výrazně příznivé pro Liberec.

Boleslav v Liberci ze čtrnácti střetnutí vyhrála jen třikrát, naposledy se jí to povedlo před více než deseti lety v sobotu 5. dubna 2008. Bez vítěze skončila čtyři utkání a sedm Boleslav v Liberci prohrála. Souhrnné skóre čtrnácti zápasů je 30:17 v liberecký prospěch.

V dosud sehraných třinácti ligových mistrácích ročníku 2018-19 Mladá Boleslav nastřílela 28 gólů, o které se podělilo devět boleslavských střelců a jeden soupeř vlastencem: 12 – Nikolay Komlichenko, 3 – Tomáš Přikryl, Ladislav Takács, 2 – Tomáš Ladra, Petr Mareš, Marek Matějovský, 1 – Adnan Džafič, Lukáš Hůlka, Tiemoko Konaté a do vlastní branky karvinský Janeček.

Z disciplinárních důvodů byl v aktuální podzimní sezóně z boleslavských fotbalistů mimo hru zatím jen Marek Matějovský, při zápase 12. kola za vyloučení v závěru utkání předchozího kola Boleslav – Ostrava 2:2, a druhým bude v utkání 14. kola Petr Mareš po inkasování čtyř napomenutí žlutými kartami. V ohrožení trestu za čtyři napomenutí žlutými kartami je dvojice Nikolay Komlichenko a Tiémoko Konaté.

Trenér Jozef Weber před Libercem:

„Nechceme pokračovat na houpačce nevyrovnaných výkonů a výsledků, po domácí výhře nad houževnatými Bohemians jedeme i proti sebevědomému Liberci zabojovat o body,“ prohlásil boleslavský trenér Jozef Weber.

Absence pro utkání s Libercem:

Defenzivní záložník Petr Mareš trest za čtyři napomenutí žlutými kartami.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář