V pondělí malé pražské derby s Duklou!

Po vítězném zápase Evropské ligy v Kodani čeká na sešívané další zápas české ligy, Slavia změří v pondělí od 18:00 síly s Duklou.

Jaký zápas předpovídá trenér Jindřich Trpišovský? „Očekáváme tuhý odpor Dukly. Nesmíme se dívat na tabulku, je to jiná Dukla, než která odstartovala sezonu. Je tam nový trenér, změnili organizaci hry a rozestavení. V posledních zápasech začali sbírat body a přestali dostávat góly. Je to nepříjemný soupeř, musíme hrát aktivně. Hrají na tři stopery, vlastně na pět obránců. Pomohly jim příchody nových hráčů, hlavně Ďurici. Je to zkušený hráč, který výborně organizuje hru. Je to vůdce mužstva. Jejich zápasy jsou vedeny spíše na minimum šancí na obou stranách. Nesmíme nic podcenit a nekoukat na tabulku. Bereme to jako těžké utkání, soupeře budeme muset rozkombinovat a dostat pod tlak,“ nabízí trenér recept na soupeře.

Těžký zápas čeká také Tomáš Souček: „Určitě víme, že to nebude nic lehkého. Žádný zápas není lehký. Dukla teď dvakrát vyhrála. Podíváme se na její hru a půjdeme do toho stejně jako jsme teď hráli Evropu. Věřím, že to zvládneme. Pravidla, že se někomu na někoho daří nebo ne, je skoro jedno. Každý zápas je jiný. Jestli bude dobrá série s Duklou pokračovat, tak budu jedině rád. Bude to o prvním gólu. Když ho dáme brzy, tak to bude jednodušší. Věřím, že to půjde. Měli ze začátku hodně proher, teď dvakrát vyhráli, Ďurica jim hodně pomohl. Koukneme se na video, najdeme slabiny a podle toho budeme hrát,“ řekl Tomáš Souček.

Sešívaní pokračují po výhře v Kodani v náročném programu: „Je to lepší, než když jsme se vrátili z Petrohradu, tehdy sice s nějakým dobrým pocitem, ale prohrálo se. Teď to jsou bonusy, kratší cesta, vítězný zápas, navíc hrajeme v pondělí. Přidá se nám 15-20 % fyzického výkonu. Vše nám hraje do karet, pravda ale pak leží na hřišti. Můžeme si říkat cokoliv, ale rozhodně devadesát minut na hřišti,“ je za den navíc rád trenér Jindřich Trpišovský.

„Vrátili jsme se trošku pokopaní, ale když se vyhraje, tak to tolik nebolí. Výhra je důležitá jak pro psychiku, tak pro další věci. Budeme si více věřit. To nám pomůže,“ zdůraznil výhru v Kodani Tomáš Souček.

Čtsa, zdroj: www.slavia.cz

 

 

Napsat komentář