Viktoria prohrála s Realem po sympatickém výkonu!

Fotbalisté Viktorie Plzeň aktivně bojovali ve 3. kole Ligy mistrů na Estadiu Santiago Bernabéu proti Realu Madrid, kterému nakonec po výborném výkonu podlehli 1:2. Za domácí se trefil v 11. minutě Benzema, v 56. Marcelo. Gól Západočechů zařídil v 79. minutě Patrik Hrošovský.

Do první velké šance se dostal domácí Sergio Ramos, který z rohového kopu hlavičkou trefil tyč Hruškovy brány. V 11. minutě si vypracovali obrovskou brankovou příležitost viktoriáni, když Milan Petržela po přihrávce za obranu unikl do vápna, nejprve jeho střelu vyrazil brankář Keylor Navas, následnou dorážku poslal mimo branku. Ve stejné minutě se na druhé straně ujali domácí vedení, když si na centrovaný míč z pravé strany naskočil Karim Benzema a umístněnou hlavičkou skóroval 1: 0.

V dalších minutách měli více ze hry domácí hráči, kteří trpělivě kombinovali na polovině Viktorie. Po půl hodině hry měli Západočeši šanci na vyrovnání, kdy Petržela našel na levé straně nabíhajícího Limberského, jenže jeho lobovanou střelu z úhlu zlikvidoval vyběhnuvší, brankář Navase. Domácí Madrid mohl opět z rychlého protiútoku trestat, když se uvolnil na levé straně Benzema, přes Milana Havla, ale gólman Aleš Hruška jeho následnou střelu z úhlu vychytal.

Následně brankář Viktorie zaváhal, nepřesnou rozehrávkou nabídl šanci Iscovi, ten okamžitě reagoval a obloučkem přes vyběhnuvšího Hrušku poslal míč vedle levé tyče. Plzeň měla další tutovku minutu před koncem prvního poločasu po perfektní akci z pravé strany, Radim Řezník našel na malém vápně volného Patrika Hrošovského, ten ale z voleje přestřelil branku. Do kabin šli víc spokojeni domácí hráči, naopak hosté po neproměněných šancích zklamaně za negativního skóre 0:1.

Real Madrid – FC Viktoria Plzeň

Hned v úvodu druhého poločasu měli šancí Západočeši, po centru Michaela Krmenčíka, který nacentroval míč do velkého vápna na Milana Havla, ale jeho střela ze skluzu proletěla vedle pravé tyče. Jenže následně se Real, radoval po druhé. Střídající Valverde našel na levé straně Marcela, ten nikým neatakován zvýšil vedení domácích na 2:0. Navýšení skóre mohl zařídit Luka Modrič, ale jeho střela zblízka skončila v rukavicích brankáře Hrušky.

Další dvě šance mohl proměnit Gareth Bale, ale obě minuly pravou tyč, nejprve hlavička po centru Kroose, následně tvrdá střela z hranice velkého vápna.

V závěru zápasu se prosadil v 79. minutě gólem po hezké kombinační akci Patrik Hrošovský, jehož přesně umístněná střela z velkého vápna skončila za zády brankáře Navasa 2:1. Západočeši se tak konečně dočkali po výborném výkonu, zaslouženě gólu.

Viktorka se ještě v závěru snažila o vyrovnání, kterého se přes velkou snahu nakonec nedočkala. Viktoriáni se nakonec mohli radovat z předvedeného výborného výkonu, který ocenili fanoušci potleskem, přestože podlehli ve španělské metropoli slavnému Realu Madrid 1:2.

Výsledek zlepšil Viktorii gólem na 1:2 Patrik Hrošovský. „Mohl jsem dát ještě jeden, ale i tento gól je nezapomenutelný zážitek. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas, bohužel jsme neproměnili ještě nějaké další šance,“ vzpomínal po konci zápasu. „Zahrát si na takovém stadionu proti takovému soupeři byl zážitek, už před spaním jsem na to myslel, jaké to tak bude. Nakonec to bylo super,“ těšilo ho.

Dost práce měl také gólman Aleš Hruška, s několika situacemi si poradil bravurně. „Byl to asi nejzajímavější zápas v mé kariéře. V Česku se asi nedočkáte ani lepšího utkání než proti Realu Madrid. Na oko jsme uhráli dobrý výsledek, ale měli jsme tam zajímavé šance a mohli jsme tu i bodovat,“ měl dvaatřicetiletý brankář smíšené pocity.

Brankář Aleš Hruška a trenér Pavel Vrba po utkání:

Výsledek 3. kola Ligy mistrů  

Real Madrid – FC Viktoria Plzeň 2:1 (1:0)

Branky: 11. Benzema, 56. Marcelo – 79. Hrošovský ŽK: Isco, Kroos, Ramos – Limberský, Rozhodčí: Grinfield – Shimon, Hassan (všichni Izrael). Diváci: 67 356.

Real Madrid: Navas – Lucas Vázquez, Ramos (C), Nacho, Marcelo – Modrič, Casemiro, Kroos – Bale (75. Asensio), Benzema (88. Mariano), Isco (54. Valverde).

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Procházka (65. Hořava), Hrošovský – Havel (76. Ekpai), Čermák, Petržela (86. Řezníček) – Krmenčík.

Čtsa, audio, foto, www.fcviktoria.cz

 

 

Napsat komentář