Plzeň zachránila v Ďolíčku aspoň bod! –

Čtyři dny před prestižním duelem v Lize mistrů s Realem Madrid pořádně prověřil plzeňskou Viktorii tým Bohemians. Nakonec plzeňští fotbalisté v pátečním úvodním utkání 12.kola Fortuna ligy   byli rádi že z vršovického Ďolíčku odjeli aspoň s jedním bodu za remízu 2:2. Aspoň  si jim částečně podařilo napravit reputaci z prohry 2:5 z jarní části minulé soutěže. 

Hlavními aktéry zápasu byli  domácí útočník Záviška a plzeňský záložník Procházka, kteří byli  nejčastěji u všech nejdůležitějších akcí.

Záviška na začátku a na konci prvního poločasu spálil dvě vyložené gólové šance, ale po přestávce po skrumáži před brankou střelou technickou střelou překonal výborného Hrušku a dostal Klokany do vedení 2:1.

Procházka  se nejdřív provinil faulem na pronikajícího Martina Haška v pokutovém území a z nařízené penalty, kterou proměnil Hilál šli domácí do vedení 1:0. Po přestávce při  ofenzívě Viktorie  v úvodní fázi druhého poločasu nastřelil tyč a nedlouho po vedoucí brance Bohemians vstřelil po kopu z rohu vyrovnávací gól a tak aspoň odčinil svůj „penaltový“ zkrat.

Vyprodaný stadión byl dějištěm zajímavého zápasu, v němž domácí, byť omezováni marodkou, typickou bojovností  v prvním poločase hosty přehrávali a měli šance  aspoň  na další dva góly. A potom měli smůlu, když z jedné mála nebezpečných akcí Viktorie v prvních pětačtyřiceti minutách po střele Krmenčíka se míč vyražený brankářem Valešem odrazil od kopačky dobíhajícího Schumachera do vlastní branky. S dávkou ironie lze říci, že domácí  byli v utkání autory tří gólů.

Plzeň  podala dobrý výkon, odpovídající jejímu postavení v tabulce až po přestávce, kdy několikrát visel gól ve vzduchu.  Do sítě se ujala se však jen  střela Procházky. To proto, že domácí houževnatě bránili a na místě byl většinou brankář Valeš, který vychytal několik pokusů hostí, vybojovat výhru a tři body. Nakonec byli domácí s remízou spokojeni, méně už hosté, v čele s trenérem Vrbou. Za nepříznivého stavu 2:1 burcoval hráče, aby něco udělali pro solidní výsledek, větším důrazem v osobních soubojích.

„Spokojený jsem, protože jsme dvakrát prohrávali a dvakrát se nám podařilo dorovnat a bereme bod. Na druhou stranu byly oba dva obdržené góly laciné. První penalta zapříčiněna faulem na rohu velkého vápna. Úplně zbytečný faul. Podruhé v situaci, kdy se Bohemka vykombinovala z prostoru, kde jsme měli dostatek hráčů. To je samozřejmě špatně. Vadil mi také neklid v závěrečné fázi zápasu. Byli jsme zbytečně zbrklí,“ hodnotil utkání hlavní trenér Viktorie Pavel Vrba.

Viktorii již v úterý čeká velmi náročné utkání na půdě vítěze Ligy mistrů. „Na Real Madrid jsem se dvakrát díval a očekávám velmi zajímavý zápas. S určitým záměrem tam jedeme. Budeme vycházet z kvality, která nás v Madridu čeká. A ta bude mimořádná,“ řekl k evropskému utkání Vrba.

Dnes v brance opět dostal prostor Aleš Hruška a odvděčil se skvělým výkonem. „Máme dva velmi kvalitní gólmany. Je jedno, kdo z nich bude v brance. Na začátku sezony dostal prostor Kozáčik. Nyní chytá Hruška a zvládá to dobře. Nevidím tedy důvod, že by se mělo něco na postu gólmanů měnit,“ dodal.

V základní sestavě na pozicích krajních záložníků nastoupili Milan Petržela a Martin Zeman. „Jsou to hráči, kteří na šanci čekali. V sezoně toho zatím tolik neodehráli. Víte sami, že na těchto postech máme dva zraněné hráče. Snažili jsme se a dělali, co jsme mohli, ale na vítězství to nestačilo,“ doplnil Vrba.

Trenér Pavel Vrba, Roman Procházka po utkání:

Trenér Martin Hašek, Dominik Hašek po utkání:

Bohemians Praha 1905 – FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

Branky: 24, Hilál z penalty, 64. Záviška – 34. Schumacher vlastní, 66. Procházka. Rozhodčí: Pechanec –  Kříž, Koval. ŽK: Bartek – Zeman, Petržela. Diváci: 5 000.

Bohemians: Valeš – Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher – Reiter (84.Vaníček),  M.Hašek ml. ( 46. Mašek), Bederka, Bartek (79. Švec) – Záviška – Hilál. Trenér: M. Hašek st.

Plzeň:  Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský –  Petržela, Hořava (87. Chorý), Zeman (71. Čermák) – Krmenčík ( 85. Řezníček). Trenér: Vrba.

Čtsa, ph., kc, audio, foto: www.fcviktoria.cz

 

 

Napsat komentář