Boleslav jde do utkání s úmyslem vyhrát!

Utkání 12. kola české FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19 AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 22. října 2018 od 18:00 hodin v Generali Aréně na pražské Letné.

V dosavadních osmadvaceti vzájemných zápasech Boleslav se Spartou vyhrála osmkrát, naposledy v loňském březnu, remizovala třikrát a prohrála sedmnáctkrát při celkově hodně nepříznivém skóre 30:52. Ani jeden z osmadvaceti vzájemných zápasů boleslavských a sparťanských fotbalistů neskončil bez gólů a střelecký průměr činí 2,92 gólu/utkání.

Ze čtrnácti utkání hraných na sparťanském trávníku Boleslav vyhrála třikrát, remizovala dvakrát, prohrála devětkrát. Skóre ze vzájemných zápasů na pražské Letné je příznivé pro Spartu 27:12.

V dosud sehraných jedenácti ligových mistrácích ročníku 2018-19 Mladá Boleslav nastřílela čtyřiadvacet gólů, o které se podělilo sedm boleslavských střelců a jeden soupeř vlastencem: 11 – Nikolay Komlichenko, 3 – Ladislav Takács, 2 – Tomáš Ladra, Marek Matějovský, Petr Mareš, Tomáš Přikryl, 1 – Tiemoko Konaté a do vlastní branky karvinský Janeček.

Trenér Jozef Weber před Spartou:

„Do každého utkání jdeme s úmyslem vyhrát, protože máme pro ofenzivním fotbal vhodné typy hráčů, není důvod, abychom i na Spartě neusilovali o tři body,“ prohlásil boleslavský trenér Jozef Weber.

Absence pro utkání se Spartou:

Ofenzivní záložník Marek Matějovský trest za vyloučení v utkání 11. kola

Obránce Tomáš Fabián rekonvalescence po operaci menisku v kolenním kloubu.

Čtsa, Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář