Novým ředitelem Sportovně-technického oddělení FAČR se stal Jiří Kotrba!

Vedení FAČR se rozhodlo uzavřít pracovní spolupráci s Jiřím Kotrbou, který bude nyní novým ředitelem Sportovně-technického oddělení asociace. Do jeho gesce tak bude mimo jiné patřit i projekt regionálních fotbalových akademií nebo namátkou úseky grassroots, TOP soutěží či talentované mládeže.

„Jsem moc rád za nabídku, kterou jsem od asociace dostal. Vážím si lidí i jejich práce, která zde byla už udělána a na kterou tak mohu navázat. V mnoha směrech dnes díky zápalu těchto lidí na FAČR mají trenéři mládeže snad poprvé v historii srovnatelné podmínky s trenéry, pracujícími v profesionálním seniorském fotbale. Nemusí se starat téměř o nic jiného, než o výchovu a přípravu svých svěřenců. Ve své pozici ale nechci vše zužovat jen a pouze na práci se sportovně nadanou mládeží. Stejnou energii chci vkládat i do vylepšování systému školení trenérů, psaní nových metodických materiálů, natáčení videí, prohlubování projektu „létající trenéři“ a zachování nezbytného propojení všech těchto projektů. Opravdu se na to těším,“ říká Jiří Kotrba.

Jiří Kotrba vystudoval na FTVS UK obor TV a sport, v roce 2010 ukončil navíc úspěšně na ESMA Barcelona studium oboru marketing a řízení (titul MBA). Mezi trenérské úspěchy bývalého aktivního hráče a reprezentanta do 21 let, patří ligový titul se Spartou (se kterou si zahrál i osmifinále Ligy mistrů), účast v Poháru UEFA s Jabloncem a Příbramí nebo domácí pohárové triumfy s Viktorií Žižkov a Jabloncem. Kromě funkcionářské kariéry se velkou část svého života věnoval trénování mládeže a výchově nových fotbalových talentů.

„S panem Kotrbou jsem osobně jednal a jeho přístup na mě udělal velmi dobrý dojem. Hlavně mi imponoval fakt, že nechce rozbíjet to, co zde již správně fungovalo, naopak na tom chce stavět i směrem do budoucna. Navíc je to muž, který má s výchovou mladých fotbalistů opravdu bohaté zkušenosti, které nyní doufám převede i do své práce pro fotbalovou asociaci,“ komentuje nového muže na Strahově předseda FAČR Martin Malík.

Michal Jurman, Ředitel Oddělení komunikace,

Fotbalová asociace České republiky

 

 

 

 

Napsat komentář