V Edenu se útočný fotbal líbil!

Fotbalisté Slavie si chtěli  v neděli  napravit reputaci po prohrách v Ostravě a Petrohradu, a to se jim podařilo. V nedělním utkání 11. kola Fortuna ligy jasně přehráli příbramský tým 4:1 a nebýt řady nevyužitých šancí mohlo být vítězství mnohem výraznější.

Od začátku utkání se hrálo utkání oboustranně útočně. Hosté bleskově odpověděli na Bořilův gól a za stavu 1:1 zazdili tutovku. Mohlo to být zajímavější.

Slavia přestala  chybovat  v obraně a při rychlých  přechodech do útoku, při nichž byl na hrotu jaksepatří vidět bývalý příbramský útočník Matoušek,  soupeře přehrávala.

Po půlhodině hry během necelých čtyř minut vstřelila dva góly. V té době se projevila lepší technická i fyzická zdatnost slávistů. Hosté se za nepříznivého stavu snažili využít každé příležitosti k rychlým protiútokům, kterým však chybělo zakončení.  To scházelo i  domácím, kteří nevyužili nejméně tři vyložené šance. Ujala se jedině nečekaná, ale zato nádherná střela Stocha z pětadvaceti metrů.

Při využití všech „gólovek“ mohl  být Eden dějištěm rekordního skóre dosavadního ligového ročníku. Nicméně fotbal se divákům líbil, hrálo se   nahoru a dolů, a hlavně padaly góly, nejvíc v 11. kole.

„Jsme spokojeni, že jsme to zvládli po těch dvou předchozích porážkách. Hlavně po Ostravě jsme potřebovali zaprvé předvést dobrý výkon a zadruhé bodovat, což se nakonec povedlo. Na druhou stranu to nebylo úplně bezchybné. Začátek byl trochu vlažnější, inkasovaný gól na 1:1 a to neskutečné neproměňování šancí. Pochvala pro Příbram, jak to odehrála. Byla hodně aktivní, hrála hodně nahoře. Oba týmy chtěly hrát fotbal, proto to bylo zajímavé utkání. Přesto zklamání, že z těch šancí dáme jediný gól a skončí to 4:1. Za mě to mohlo být klidně 7:3,“ zhodnotil Jindřich Trpišovský trenér Slavie.

„Myslím, že jsme pobavili diváky naší hrou.. Slavia vyhrála zaslouženě, ale myslím, že jsme mohli zlobit trochu víc. Za stavu 1:1 jsme měli šanci, když Květ s Rezkem šli dva na jednoho a mohli dát na 2:1 pro nás. Hned z protiútoku to bylo naopak. Ale na to, aby to byl zlom utkání, bylo brzo. Pak jsme mohli ještě víc zlobit za stavu 3:1 na 3:2, ale hned jsme inkasovali na 4:1. Švenger není zraněný. Nechytal proto, že máme druhého dobrého brankáře. Inkasovali jsme venku hodně gólů, tak jsme chtěli sáhnout ke změnám. Navíc kdyby se něco stalo, tak bych nechtě, aby šel Kočí do brány nepřipravený. Jsem přesvědčen, že chytal dobře,“ řekl Josef Csaplár trenér Příbrami.

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 4:1 (3:1)

Branky: 13. Bořil, 32. Batula, 35. Frydrych, 75. Stoch – 15. Rezek. Rozhodčí: Královec – . Hájek, Kubr. ŽK: Bořil – Hlúpik. Diváci: 10 747.

Slavia: Kolář – Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček, Stoch, Hušbauer (87. Zelený),  Baluta ( 81. Mešanovič). Zmrhal (71.Olayinka) –  Matoušek. Trenér: Trpišovský.

Příbram: Kočí –  Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (46. Voltr), Hlúpik, Kilián ( 56. Pejša), Průcha, Antwi (71. Katidis) – Květ, Rezek. Trenér: Csaplár.

Čtsa,ph, kc, audio, foto: www.sportovnizurnal.cz

 

Napsat komentář