Deníček mistrovství světa, díl pátý: rodinná podpora před klíčovou bitvou!

První krok čeští reprezentanti do 21 let na mistrovství světa v malém fotbalu zvládli. Po třech hladkých výhrách prošli z prvního místa základní skupiny B do čtvrtfinále, ve kterém v sobotu od 18.10 hodin před kamerami ČT sport vyzvou v pražské hala Jedenáctka Maďarsko.

Vedle fotbalové kvality, precizní taktiky a zdravého sebevědomí rozhoduje v klíčových duelech velkých turnajů také podpora. Čeští mladíci si svými výkony jistě naklonili diváky před televizními kamerami, ale především si získali příznivce v pražské hale, kteří proti Maďarsku mohou vytvořit správnou bouřlivou atmosféru.

Hráči se za nic po zápasech odvděčují vřelými objetími nebo společnými fotkami, o čemž se po duelu se Švýcarskem přesvědčili manželé Karnasovi, kteří po svatbě před dvěma lety od čerstvých mistrů Evropy obdrželi rozjařenou video gratulaci. Po každém utkání pak čeští reprezentanti vhazují především mezi nejmenší diváky reklamní předměty, trička, kšiltovky nebo míče.      

Nejpodstatnější podporu hráčům však vytváří jejich nejbližší. Na zápasy v hojném počtu chodí jejich rodiny, přítelkyně i blízcí kamarádi, to samé platí o realizačním týmu. Od úvodního hvizdu až do závěrečné sekundy povzbuzují, skandují a tleskají, což české reprezentanty nenechá vypustit žádný souboj.

Jako poděkování, jak mladíkům pomáhají, přichystal národní tým pro rodiny společné setkání v Top Hotelu Praha, kde si na hodinu všichni popovídali u kávy a pak si udělali společné snímku před logem světového šampionátu do 21 let v malém fotbale.

V sobotu večer už budou rodiny a nejbližší hráčů zase na svých místech v hale mohutně podporovat národní tým v cestě za vytouženou medailí. Už jenom pro ně se lvíčata budou s Maďarskem srdnatě rvát, aby pak udělali další radostná videa a šťastné fotky…

 Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Foto: Hrnčíř,

Napsat komentář