Deníček mistrovství světa, díl třetí: nohejbalová řež s předem daným vítězem!

Malý fotbal, velké srdce. Tak zní slogan, který vytvořila česká seniorská reprezentace malého fotbalu a jeho myšlenkou se řídí také národní tým do 21 let, který ve čtvrtek od 15.35 hodin vstoupí v pražské hala Jedenáctka do světového šampionátu duelem s Japonskem. To vše před kamerami ČT sport.

Ve středu večer okusila česká lvíčata povrch v hale už i v zápasovém rytmu, když se utkala v přípravném duelu s výběrem Prahy, šampiony Superligy malého fotbalu. Střet s takticky vyspělým týmem prošpikovaným zkušenými hráči včetně dvou čerstvých evropských šampionů z ukrajinského Kyjeva Stanislava Maříka s Jiřím Sodomou připravil mladým reprezentantům slušnou prověrku.

Klid a rozvaha se projevily především ve finálním řešení situací a Pražané odskočili do vedení 3:1. Jenže v tu chvíli se ukázalo, jak velké srdce mají hráči malého fotbalu. Obrátili utkání třemi brankami a zvítězili 4:3. Česká parta zvládla duel o zdravé sebevědomí, které si hodlá přenést také do mistrovství světa.

Pohodové naladění před úvodním duelem s Japonskem se projevilo také na dopoledním lehkém tréninku, při kterém se hráči národního týmu utkali v nohejbalových miniduelech. Značnému diváckému zájmu se těšil především souboj trojice pražských zástupců lvíčat se členy realizačního týmu. Ze sedadel zvedaly ostré souboje u sítě v podání urostlého Františka Lišky a rovněž urostlého českého generálního manažera Petra Brejly. Jejich míčová ekvilibristika často končila i nenohejbalovými pózami.

A kdo že nakonec vyhrál? Vezte, že ať mladíci sbírali body sebevíc, administrativně se zrodil výsledek vyhovující členům realizačního týmu…  

 Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář