Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku láká do pražské Areny Sparta na skvělou podívanou!

Čeští závodníci ve sportovním aerobiku patří právem mezi světovou elitu a umisťují se na předních příčkách stupňů vítězů. Právě nyní se už pečlivě chystají na blížící se mistrovství světa. Ještě předtím – 5. až 7. října 2018 – se ovšem předvedou se svými vypilovanými sestavami v pražské sportovní hale Arena Sparta, kde se koná Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku, fitness týmech a Aerobic Team Show. A vy můžete být při tom!

Náročný třídenní šampionát, jehož se zúčastní 713 závodníků z celé České republiky, bude pastvou pro oči pro diváky, ale zároveň i kontrolní prověrkou pro všechny nominované reprezentanty před mistrovstvím světa, na které ti nejlepší z nich vyrazí ještě v říjnu do nizozemského Leidenu.

Závodníci v I. výkonnostní třídě už ale mají za sebou jeden důležitý závod z jarní sezony. V květnu proběhlo Mistrovství Evropy v Karlových Varech. Díky skvělým výkonům i velké podpoře fanoušků získali čeští reprezentanti neskutečných 44 medailí ve všech věkových i soutěžních kategoriích.

Perfektně připravená Citová i nová naděje Kudláčková

Velkým tahákem zejména pro veřejnost bývá soutěž českých královen aerobiku v dospělé kategorii. Na mistrovství ČR v pražské Areně Sparta tak jistě bude diváky bedlivě sledovaná cesta soutěží Adély Citové z Fitness Studia Louny, která je několikanásobnou mistryní České republiky a stříbrnou na Evropě i světovém šampionátu, podává perfektní výkony a její vystoupení jsou vždy doplněna velice emotivní atmosférou.

Lounská závodnice se letos zúčastnila hned tří letních soustředění – v Německu, Itálii a v ČR. „Áďa má touhu ukázat se doma v tom nejlepším světle a na mistrovství světa se poprat o co nejlepší umístění. Proto měla volno jen do poloviny července,“ říká o svědomité přípravě své svěřenkyně její trenérka Jitka Hofmannová.

A dospělá kategorie žen má letos i další nadějnou posilu – Karolínu Kudláčkovou ze Studia K Barrandov, která je loňskou juniorskou mistryní ČR.

Zahanbit se jistě nenechají ani junioři a kadeti

Přízeň publika si ovšem na mistrovstvích ve sportovním aerobiku zpravidla získávají nejen závodníci dospělé kategorie, ale také juniorské a kadetské, v nichž České republice vyrůstají další nadějní reprezentanti.

V juniorské kategorii bude o první příčku jistě bojovat naše další aerobiková královna – Viktorie Prokopová z Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové. Ta své závodní konto již obohatila i o několik mezinárodních titulů, z nichž nejcennější je zlatá medaile z letošního mistrovství Evropy v této kategorii.

Na mistrovství České republiky i světa se intenzivně připravuji, abych mohla s čistým svědomím říct, že jsem udělala maximum. Spolu s trenérkou Bárou Ptáčkovou poctivě využívám každý trénink ke zlepšení a vypilování své sestavy až do těch nejmenších detailů. Jakákoli medaile z těchto dvou zásadních šampionátů je pro každého závodníka velmi cenná. Pokud se mi podaří přivézt medaili, tak budu ještě šťastnější a můj cíl bude splněn,” říká současná juniorská mistryně Evropy Viktorie Prokopová.

Jednou z největších nadějí současného českého sportovního aerobiku v kadetské kategorii je letošní mistryně Evropy Tereza Miková z Aerobic Team Praha, která je zároveň loňskou mistryní ČR, a svůj titul se bude snažit obhájit i v pražské Areně Sparta.

„Společně s Terezkou si přejeme, aby ji toto mistrovství zastihlo v perfektní zdravotní a fyzické kondici a mohla tak svou sestavu předvést co nejdokonaleji. K jejím výkonům ji nejvíce motivuje nadupané konkurenční prostředí tohoto sportu a na každý jednotlivý závod se maximálně připravuje,“ říká trenérka Terezy Mikové Veronika Buriš.

Letošní novinkou MČR jsou pódiové skladby

Česká republika má ale skvělé závodníky i v dalších oblastech sportovního aerobiku – již několik let jsme dominantou fitnessových kategorií, a díky klubům, které se převážně věnují kategoriím aerobik nebo step, sbíráme řadu cenných kovů. Skvěle připravené týmy se tak předvedou s tím nejlepším také na nadcházejícím mistrovství ČR. O naprostý majstrštyk se pokusí například závodnice z Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové, které budou již posedmé (!) obhajovat titul v kategorii Aerobic Junior Grande.

V rámci letošního šampionátu se opět soutěží i v pódiových skladbách. Ve svých mnoha kategoriích nastoupí loňští obhájci mistrovských titulů – klub MW Gymnastická škola Mladá Boleslav. Spolu s nimi se na závodní ploše představí další týmy v Aerobic team show: AE Klub Lady Plzeň, Sportovní klub MK Kladno nebo například Aerobic Team Lena Jindřichův Hradec. Havířovský klub Maniak Aerobik, jako evropský a světový medailista v Aerobic group performance z předchozích let, jistě zaboduje v dětských kategoriích.

Akci finančně podpořil Magistrát hlavního města Prahy.

Časový harmonogram: Mistrovství České republiky vypukne v pátek 5. října základními koly pro vybrané kategorie. Druhý den budou následovat semifinále pro kategorie 8–10 let, 11–13 let, 14–16 let a 17 a více let. Velké finále vypukne v neděli 7. října a po celý den bude možné zhlédnout finálové sestavy v pořadí od nejmladších po nejstarší kategorie.

Akci pořádá Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz, který je členem České komory fitness a od svého založení roku 1992 se jeho aktivity neustále rozrůstají. Mimo činnost v oblasti závodního aerobiku aktivně podporuje rozvoj neziskové i komerční fitness sféry a podporuje sportovně-společenské aktivity zaměřené na zdravý životní styl Čechů. Patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR: sdružuje na 80 sportovních klubů, 2 500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě. Více na www.fisaf.cz

Fotografie v tiskové kvalitě najdete zde (foto fisaf.cz):
https://www.dropbox.com/sh/lg5k800outp5xi2/AACrLAhCDSfCBt52wuOU0Rx7a?dl=0

Zuzana Rybářová
WWW.AMAZE.MEDIA,

Napsat komentář