Sigma hraje 1000. prvoligový zápas!

Jubilejní utkání odehraje v sobotu tým SK Sigma Olomouc. Hanáky čeká duel 10. kola FORTUNA:LIGY v Liberci a bude to 1000. zápas Sigmy v nejvyšší soutěži.

Sigma naposledy doma s Duklou prolomila výsledkovou mizérii v první lize, pak si ve středu s chutí zastřílela proti Třinci. Tedy tým by mohl být zase něco blíž potřebné herní pohodě. „Nálada z pohledu výsledkového je o něco veselejší, ale není moc veselá z pohledu zdravotního. Zdravotní stav hráčů není úplně ideální, není takový, jaký bychom si představovali. Výsledkově i herně jdeme pomaličku nahoru. Takže teď je potřeba to potvrdit v Liberci,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Liberec je desátý, má deset bodů a stále platí, i přes tradiční velké kádrové změny, k nejsilnějším týmům v soutěži. „Pro mě osobně patři Liberec, co se týče herní stránky, mezi nejlepší mužstva ligy. Nemají tolik výsledky, myslím, že trošku doplácí, podobně jako my, na finální fázi, efektivitu. Ale na druhou stranu jsou v domácím prostředí velmi silní. A tento zápas bude ještě umocněný faktem, že ta předchozí utkání se jim moc nepovedla, takže bude chtít ty nezdary odčinit. Z toho pohledu nás určitě čeká velmi těžké utkání,“ podotkl Jílek.

K úspěchu potřebují Hanáci podobný výkon, jako doma proti Dukle. Tedy s maximálním nasazením a nešetřit krokem, tak jak to bylo v evropských pohárech. „Herní kvalitu máme, jednoznačně, o tom není třeba pochybovat. Pak je to otázka toho, jestli jsme schopni přenést entuziasmus a herní nasazení do každého zápasu, což se nám ne vždycky dařilo. Ale myslím si, že jiná cesta už není. Nejsme v jednoduché situaci, byť jsme vyhráli poslední ligové utkání. Věřím, že ty věci, které se pomaličku zvedají, budeme schopni ukázat i v Liberci,“ řekl Jílek.

Pravděpodobné sestavy
Liberec:
Hladký – Vukliševič, Kerbr, Kačaraba – Mikula, Breite, Ševčík, Hybš – Aarons, Oršula, Potočný. Trenér Zsolt Hornyák.
SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Kotouč, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Václav Jílek.

Utkání FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 29. září od 19.00 (rozhodčí Zbyněk Proske – Radek Kotík, Tomáš Mokrusch).

Čtsa, www.sigmafotbal.cz

 

Napsat komentář