Plzeň bude určitě jiná než v minulém kole!

V pátek 28. září čeká Spartu důležité utkání 10. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Vitkorie Plzeň. Před tímto zápasem se na pražské Letné konala tisková konference s kapitánem Josefem Šuralem a záložníkem Nico Stanciuem se sportovními novináři k ligovému zápasu.

17.7.2018 / Praha / sport / fotbal/ nove dresy   FOTO:CPA

Zápas s Libercem vám vyšel výborně, jedete teď do Plzně s velkou nadějí, že to vyjde?

Josef Šural: Vyhráli jsme, byl to dobrý zápas, ale je to za námi. Včera jsem na Plzeň koukal, v pátek to bude určitě jiný tým. Bude to těžké utkání, ale chceme zůstat v tabulce před nimi. Ideálně by bylo se dostat na první příčku a tam vydržet.

Jak vám vyhovovala formace se třemi stopery, ve které jste nastoupili v sobotu?

Nico Stanciu: Změna formace pro mě byla fajn, hrál jsem uprostřed, kde se cítím velice přirozeně. Nezáleží ale až tak na formaci, hlavní je hrát dobrý fotbal. Máme kvalitní hráče, kteří umí zahrát na všech postech v obou těchto formacích.

Josef Šural: Trénink rozestavení 3-5-2 jsme trénovali už před Ostravou a pak celý týden před Libercem, kdy jsme věděli, že to budeme hrát od začátku. Existovala varianta, že v průběhu zápasu to změníme. Ale nebylo to třeba, fungovalo to dobře.

Plzeň prohrála v Jablonci. Znamená to něco pro váš vzájemný zápas?

Josef Šural: Může to vypadat, že to je pro nás horší, protože je to posadilo na zem. Ale podle mě je to jedno. Vím, většina hráčů Plzně nemá Spartu ráda a šli by to utkání na sto procent tak jako tak.

Nico Stanciu: Nezáleží na zápase v Jablonci, v pátek to bude rozhodně jiné. Je to velké utkání, rozhodně budou hrát úplně jinak, než v Jablonci.

Josefe, je tohle nejsilnější Sparta za tu dobu, co v ní působíš?

Josef Šural: Co jsem ve Spartě, působíme teď nejsilnějším dojmem. Nechci to zakřiknout, ale je to tak. Jsme již déle pospolu, v kabině se vytváří dobrá parta, takže se to na hřišti promítá. Doufám, že se to bude ještě zlepšovat a že budeme v dalším průběhu ligy ještě silnější.

Jak se ti spolupracuje s Benjaminem Tettehem?

Josef Šural: Benji ještě má malé nedostatky, ví o nich a pracuje na nich. Může být ještě mnohem lepší. Naše spolupráce funguje, je to pro dobro celého týmu. Mně se momentálně nedaří dávat góly, snažím se ale makat o to víc. Každý zápas plním taktické pokyny a vyplácí se to týmu. Díky těmto detailům jsme úspěšní a ani tolik nevadí, že nestřílím góly.

Čtsa, audio, zdroj: www.sparta.cz foto: www.sportovnizurnal.cz

 

Napsat komentář