Viktoria prohrála v Jablonci!

Fotbalisté Viktorie Plzně v pondělní dohrávce 9. kola FORTUNA:LIGY prohráli v Jablonci 0:3 a v tabulce klesli na třetí místo. Obhájci mistrovského titulu ztrácí tři body na vedoucí Slavii a dva na druhou Spartu, kterou přivítají hráči Plzně v pátek 28. října od 19:00 hodin v 10. kole v Doosan aréně.

V souboji evropských pohárových účastníků se v prvním poločase dvakrát trefil Michal Trávník. Po změně stran výhru potvrdil třetím gólem Jan Chramosta. Severočeši po dvou porážkách bez vstřelené branky, se herně změnili a svojí důslednou aktivitou si připsali tři body a zároveň se posunuli na šestou příčku. Viktoria tak utrpěla druhou ligovou porážku v nové sezoně a na půdě Jablonce nebodovala po devíti letech.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby nastoupili do zápasu ve stejné základní sestavě jako ve středečním utkání skupiny G Ligy mistrů s CSKA Moskva. Jablonci oproti čtvrtečnímu utkání Evropské ligy v Rennes, kde prohráli 1:2, akorát chyběl zraněný Doležal, kterého nahradil na útočném postu Chramosta.

Domácí začali od začátku, velice důrazně, první gólovou šanci si vypracovali po ideální přihrávce Chramosty na zcela volného Trávníka, který se trefil, ale z blízka do boční sítě.

Následnou Jovovičovu nečekanou střelu z hranice velkého vápna vytáhl gólman Kozáčik, nad břevno. V dalších minutách se sice hosté snažili o vedení, ale domácí je, do žádné brankové akce nepouštěli, naopak si vytvářeli další velice nebezpečné šance. V 18. minutě po hezké kombinační akci, poslal Chramosta tvrdou střelu na branku, jenže jeho snahu skórovat zlikvidoval brankář Kozáčik.

Ve 27. minutě se aktivnější domácí hráči radovali poprvé, kdy Chramosta nacentroval míč do pokutového území a Trávník přesně tečovanou hlavičkou, nedal hostujícímu gólmanu žádnou šanci 1:0. Hosté se v dalším průběhu, dost trápili, zejména hodně chybovali a tím ztráceli zbytečně míče.

Ve 39. minutě se jablonečtí radovali podruhé, kdy Masopust našel v pokutovém území opět volného Trávníka, ten zvýšil vedení umístněnou střelou do horního růžku 2:0. V závěru prvního poločasu těsně minul Javovič plzeňskou branku.

Viktorka se představila v průběhu prvního dějství špatně, scházel větší důraz v rozhodujícím okamžiku před brankou, dále finální zakončení, takže domácí hráči jakýkoliv pokus bez větších problému odvraceli.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, domácí měli dobře rozjeté utkání pod kontrolou a opět dostávali soupeře po tlak, který zúročili v 56. minutě, když si na Trávníkův rohový kop naskočil bývalý plzeňský útočník Chramosta, jehož přesnou hlavičku brankář Kozáčik neudržel v rukavicích 3:0.

O několik minut později se naopak slovenský gólman blýskl perfektním zákrokem, kdy vyrazil z dvaceti metrů nepříjemný pokus Masopusta. Domácí si v závěru výhru uhlídali a plzeňský celek do žádné gólové šance nepustili. Přesto je bilance Jablonce zatím nepříznivá, neboť porazili Západočeského soupeře podruhé, z posledních devatenácti ligových utkání. Viktorka prohrála venku podruhé za sebou, nejprve na Slavii a na jablonecké Střelnici, se skórem 0:7.

„Jablonec hrál velice dobře, naopak my jsme nehráli dobře, takže nakonec domácí vyhráli zaslouženě 3:0. Domácí byli přesnější a na míči důraznější, zejména ve vápně. My jsme naopak důrazní a přesní nebyli. Jablonec byl tři dny po evropském zápase, to je ideální den na další důležitý zápas. My jsme hráli ve středu, ale že by to bylo nějak rozhodující, to si nemyslím. Jablonec byl daleko pohybově lepší a vyhrál zcela zaslouženě. Takže jeto spravedlivý výsledek,“ zklamaně a stručně zhodnotil zápas Pavel Vrba trenér Viktorie Plzeň,

Luděk Pernica – Patrik Hrošovský po zápase: 

„Hodnotí se mě to dobře. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Výkon měl od všech hráčů velkou kvalitu. Po prvních třech minutách, kdy soupeř hrozil několika centry, měli jsme zápas pod kontrolou. Nenechali jsme prostě soupeře rozehrát, to je jejich silná stránka. Hráči to pochopili velice dobře, dobře se vzájemně zajišťovali, hlavně Trávník s Chramostou. Jovović a Masopustem a dobře napadali. Šance jsme nakonec proměnili, především díky Michalovi Trávníkovi. Nechtěli jsme se zatáhnout a hrát aktivně. Měl jsem obavy, abychom nebyli zdrcení z toho nešťastného zápasu v Rennes. Výkon ve Francii byl od nás kvalitní a na tom jsme chtěli stavět. Dnes se nám povedlo zabrat, navíc proti Plzni, je to cennější. Hráčům za výkon děkuji.,“ řekl spokojeně Petr Rada trenér Jablonce.

FK Jablonec – FC Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)

Branky: 27. a 39. Trávník, 56. Chramosta. Rozhodčí: Franěk – Blažej, Flimmel.
ŽK: Limberský, Kolář, Kopic (vš. Pl.). Diváci: 2 782.

Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek – Hübschman – Masopust (73. Kubista), Trávník, Považanec, Jovovič (90.+2 Acosta) – Chramosta (83. Ikaunieks). Trenér: Rada.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník, Limberský – Hořava (64. Chorý), Hrošovský – Kopic (76. Ekpai), Kolář (46. Čermák), Kovařík – Krmenčík. Trenér: Vrba.

Čtsa, audio, foto: www.fcviktoria.cz

Napsat komentář