Důležitější je čtvrtá výhra v řadě, řekl Petr Čech!

Devět zákroků. Čisté konto číslo 202. První vychytaná nula v sezoně. A hlavně vítězství 2:0. „Byla to dřina,“ přiznal Petr po utkání s Evertonem.

Jak tě hřeje premiérová nula?
Těší mě především výhra. Jinak bylo to jen otázkou času, kdy se nula podaří. Už v Newcastlu byla blízko, dostali jsme gól v nastavení.

Tentokrát Arsenal odolal až do konce. Co bylo nejdůležitější?
Nedostat gól v prvním poločase, kdy hrál soupeř velmi dobře a vypracoval si hodně příležitostí. Kdyby Everton vedl, bylo by to pro nás daleko složitější.

Nakonec jako první skóroval Lacazette.
A nádherně! Za tři minuty se trefil Aubameyang a pak už byl zápas náš. I když pořád jsme museli dávat bacha, protože Everton začal používat dlouhé míče a centry do vápna. Každý z nich bylo důležité přežít.

Co z toho plyne?
Že jsme dali dva góly v důležitých momentech. Že máme charakter a chuť bojovat.

Ale nebýt tebe… Byl sis jistý, že gól nedostaneš?
Hned ve druhé minutě na mě běžel Calvert-Lewin a bylo mi jasné, že to musím chytit. Člověk pak dalších devadesát minut nepřemýšlí o tom, že může vychytat nulu, ale soustředí se vteřinu po vteřině na to, aby stál ve správnou chvíli na správném. Aby měl šanci udělat dobrý zákrok, když si to situace vyžaduje.

Ale devět střel Evertonu je hodně, ne?
V brance stojím od toho, abych pomohl. Dneska pomůžu mužstvu já, příště mi to mužstvo vrátí. Každopádně Premier League je tak kvalitní soutěž, že jakmile uděláte sebemenší chybu, soupeř toho okamžitě využije minimálně k tomu, aby si vytvořil šanci. Naštěstí Everton šance neproměňoval, zatímco my se ve druhé půli zlepšili a rozhodli.

Čtyři výhry za sebou, to se počítá!
Jo, to dodá pohodu a sebedůvěru. Po dvou úvodních porážkách jsme byli v situaci, že musíme dohánět. Tak doháníme a daří se to. Kéž bychom tu sérii vydrželi co nejdéle.

Příště vás čeká Watford, senzace sezony.
Pozor, ještě máme ve středu Brentford ve třetím kole Ligového poháru. Pro hráče, kteří nastoupí, je důležité, aby odehráli dobrý a zároveň vítězný zápas.

A pak?
Watford, v současnosti extrémně těžký soupeř. I když teď remizoval 1:1 s Fulhamem, sezona mu vychází skvěle. Od loňska udělal mimořádný pokrok. Líbí se mi, jak hraje.

Pavel Pillár, Ředitel komunikace,

SPORT INVEST Marketing a.s.

 

Napsat komentář