Boleslav rozstřílela soupeře v závěrečné desetiminutovce!

Před utkáním 9. kola FORTUNA:LIGY byl mezi soupeři rozdíl pouhý jeden bod. Oba týmy v osmi odehraných kolech vyhrály po třech zápasech, desátá Boleslav měla deset a dvanácté Slovácko devět bodů. Nebylo proto divu, že střetnutí bylo neúprosným a vyrovnaným soubojem. Boleslavští protivníka rozstříleli až v závěrečných deseti minutách a výrazně si polepšili postavení v aktuální ligové tabulce.

Úvodní oboustranně nevýraznou čtvrthodinku oživily nedůrazná zakončení boleslavského Přikryla a slovácká šance po srážce Hůlky s Pauschekem, po níž následoval reflexivní Šedův zákrok proti soupeřově zakončení. V 15. minutě po parádním Konatého centru z pravé strany Komlichenko v jasné šanci na malém vápně netrefil míč. Ve druhé čtvrthodince Boleslavští zvýšili tlak na soupeřovu branku a vynutili si sérii standardních situací, v době od 17. do 26. minuty kopali čtyři rohy a tři trestňáky.

Ve 27. minutě boleslavský rychlý útok po pravé straně odtáhl Přikryl a do jeho centru se u bližší tyče důrazně vrhl Mareš a usměrnil ho do levého horního růžku slovácké branky mimo dosah gólmana Daňka – 1:0.

Minutu po vedoucím gólu pádil Komlichenko proti slovácké brance, ale ztratil kontrolu nad míčem. Ve 30. minutě po Havlíkově střele získalo Slovácko svůj jediný roh v prvním poločase, po jehož rozehrání míč od boleslavské branky odhlavičkoval Pauschek. Ve 36. minutě Přikrylův technický křížný pokus jen těsně minul cíl. V závěrečné minutě poločasu se Komlichenko neprodral přes dva protihráče a k odraženému míči se dostal Přikryl, jenže jeho pokus o přelobování brankáře netrefil slováckou branku.

Druhý poločas byl zajímavou podívanou se šťastným vyvrcholením pro Boleslav. Slovácko se do hry vrátilo s velkým nasazením a neúnavně dotíralo na boleslavskou branku. Za čtvrt hodiny si vynutilo šest rohových kopů a brankáře Šedu zaměstnávalo i ze hry. Gól však nedalo, nýbrž inkasovalo.

V 55. minutě se Boleslavští vymanili ze soupeřova tlaku, Ladra přenesl hru z levé na pravou stranu hřiště Divišovi, který přihrál Přikrylovi, jehož střela tečovaná obráncem skončila za zády slováckého brankáře Daňka – 2:0.

Druhý obdržený gól Slovácko nepřibrzdil. Rezek přízemní ranou těsně minul Šedovu branku. V 59. minutě Slovácko rozehrávalo dva rohy, teprve druhý odvrátil Šeda mimo boleslavskou šestnáctku. V 62. minutě Přikryl vystihl soupeřovu přihrávku, ve vápně přihrál Marešovi a ten ve stoprocentní gólové šanci nastřelil brankáře Daňka. V příští minutě v brejkové situaci Komlichenko přihrál Marešovi a z jeho centru Diviš bez přípravy přestřelil slováckou branku. Zanedlouho boleslavské neproměněné šance soupeř potrestal.

V 64. minutě se Slovácku povedl útok po levé straně, odkud Sadílek zacentroval před boleslavskou branku a Kuchta hlavou v pádu usměrnil míč k levé tyči – 2:1.

Slovácko pochopitelně přidalo v ofenzivní snaze, a protože Boleslavští nechtěli připustit zvrat v utkání, přelévaly se útoky od jedné branky ke druhé. Na závěrečnou čtvrthodinku poslal boleslavský kouč Weber do hry Matějovského a ten podle očekávání přispěl k úspěšnému završení dramatické podívané.

V 80. minutě Matějovský svojí typicky chytrou kolmicí poslal do brejku Komlichenka, který po blafáku Daňkovi snadno do prázdné branky zvýšil boleslavské vedení na 3:1.

V 83. minutě se Diviš na pravé straně elegantně uvolnil přes protihráče a přesně přihrál do šestnáctky Matějovskému, jenž po zemi k pravé tyči skóroval – 4:1.

V 85. minutě pátý gól ve slovácké síti z Přikrylovy kopačky rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. V 86. minutě slovácký kapitán Daníček podruhé fauloval tak, že byl potrestán žlutou kartou, ale v tomto utkání již druhou (první viděl v 17. minutě), tudíž mu sudí Lerch vzápětí ukázal červenou a vyloučil jej předčasně ze hry. Oslabenému soupeři přidali Boleslavští přeci jenom pátý gól.

V 89. minutě Komlichenko rázným pokutovým kopem prostřelil slováckého gólmana Daňka – 5:1. Ruský kanonýr si tak připsal desátou trefu v devátém mistrovském zápase a upevnil si pozici na čele aktuálního pořadí prvoligových střelců.

V nastavených třech minutách Matějovský ještě poslal do gólové šance Diviše, ale jeho nedůrazné zakončení brankář Daněk vychytal.

„Jsem rád, že jsme navázali na výhru v Jablonci, ale vysoké vítězství nad Slováckem se nerodilo lehce,“ prohlásil boleslavský trenér Jozef Weber. „Byli jsme v první půli aktivní, ale zasloužené vedení nepotvrdili druhým gólem. Do druhé půle soupeř podle očekávání vlítl a kontaktním gólem nám hru zkomplikoval. Povedlo se nám však střídání Matějovského, který utkání zklidnil a rozhodl ho kolmicí Komlichenkovi na třetí gól,“ dodal Jozef Weber a zdůraznil, co jej potěšilo: „Jsem rád, že jsme potěšili diváky podobně jako při vyhraném utkání s Opavou, a jsem rád, že je po zranění Matějovský zpátky ve hře.“ Když si novináři vynutili hodnocení střelce Komlichenka, tak boleslavský trenér řekl, že v prvním poločase jeho výkon nebyl dobrý a o přestávce na něho v kabině zvýšil hlas, načež důrazný forvard kritiku smázl dvěma góly v závěru zápasu. „Nejen on, ale celé mužstvo i my trenéři nesmíme dopustit, aby polevil.“

Boleslavský Jozef Weber také komentoval fakt, že potřetí za sebou (doma proti Teplicím, v Jablonci a doma proti Slovácku) poslal do zápasu shodnou základní jedenáctku. Připustil, že se sestava stabilizovala, ale zároveň zdůraznil, že nikoliv uzavřela. Prvním vynuceným narušením může být absence Konatého, jenž ze zápasu proti Slovácku odstoupil se svalovým zraněním.

Slovácký trenér Michal Kordula se na svůj tým hodně zlobil kvůli nezvládnutému závěru zápasu: „Vstoupili jsme celkem slušně do zápasu, i když jsme obdrželi gól. Ve vstupu do druhého poločasu jsme hráli velmi dobře a po nešťastném druhém gólu se nám podařilo snížit a vypadalo to, že s utkáním ještě něco uděláme. V závěru se nám však hra rozpadla a konečný výsledek je pro nás až příliš krutý. Nepovedený závěr utkání zapříčinilo rozpadnutí defenzívy střídáním zraněných hráčů a nedisciplinovaností jednotlivců, především kapitána Daníčka.“

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 5:1 (1:0)

Góly: 80. a 89. Komlichenko (druhý z pok. kopu), 27. Mareš, 55. Přikryl, 83. Matějovský – 64. Kuchta. Rozhodčí: Lerch – Koval, Melichar. ŽK: Mareš – Daníček, Krejčí. ČK: Daníček (Sl.86. minuta). Diváků: 2 110

FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Chaluš, Hůlka, Keresteš – Takács, Mareš – Ladra (75. Matějovský), Přikryl (85. Džafič), Konaté (31. Diviš) – Komlichenko. Trenér Josef Weber.

1.FC Slovácko: Daněk – Juroška, Daníček, Šimko, Reinberk (46. Sadílek) – Janošek – Kalabiška (79. Zajíc), Krejčí, Havlík, Rezek – Kubala (57. Kuchta). Trenér: Michal Kordula.

Čtsa, Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace

 

Napsat komentář