Sigma hraje doma proti Dukle!

Utkání SK Sigma Olomouc – Dukla Praha se hraje v sobotu 22. září od 15.00 (rozhodčí Pavel Orel – Dušan Pospíšil, Zdeněk Arnošt).

Tým SK Sigma Olomouc hraje v sobotu doma na Andrově stadionu proti pražské Dukle. A má jediný úkol – zabodovat naplno a konečně se začít odpoutávat ze dna tabulky. Hanáci jsou totiž po osmi odehraných kolech předposlední, jen díky lepšímu skóre právě před svým soupeřem.

Trenér SK Sigma Václav Jílek moc dobře ví, že jeho tým se musí do ligového zápasu přepnout do módu maximální nasazení, přesně takové, který fungoval v Evropské lize, kde mančaft předváděl velmi dobré výkony. „Na ničem jiném nepracujeme než na tom, abychom přenesli ty věci z tréninků do zápasů. Respektive ze zápasů, kdy je motivace pro hráče naprosto prvořadá, to znamená z těch ligových proti Plzni nebo Slavii a pohárů. Tak, aby to dostali do zápasů, které jsou svým způsobem menšího charakteru, ale o to důležitější. Ta utkání prostě musíme zvládat,“ řekl Václav Jílek. „A jiným přístupem, než jaký je v těch velkých zápasech, to prostě nejde,“ podotkl.

Dukla se v úvodu sezony trápila, ale naposledy doma dokázala porazit, už pod vedením nového trenéra, silný a nebezpečný Liberec. „Myslím, že Dukla není mužstvo, které by bylo smířené se sestupem, to všichni víme. Přišel tam nový impuls v podobě Romana Skuhravého. Ale nechci se dívat na Duklu. My se musíme dívat sami na sebe. My jsme byli schopni tady si ro rozdat s kýmkoliv v soutěži, kohokoliv přehrát. A je to jenom na nás. Myslím, že v utkání s Duklou všichni hráči udělají maximum pro to, abychom ty kýžené tři body získali,“ uvedl Jílek.

Mimo hru jsou stále obránce Juraj Chvátal a záložník Václav Pilař.

Pravděpodobné sestavy:
SK Sigma Olomouc:
Buchta – Sladký, Kotouč, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Plšek, Kalvach, Houska, Falta – Nešpor. Trenér Václav Jílek.
Dukla: Rada – Raspopovič, Ďurica, Chlumecký – Douděra, Doumbia, Bezpalec, Bilovský, Miloševič – Holenda, Djuranovič. Trenér Roman Skuhravý.

Čtsa, Petr Pelíšek, tiskový mluvčí, SK Sigma Olomouc

 

 

Napsat komentář