Marek Suchý jde na operaci s achilovkou, chybět bude několik měsíců!

Fotbalový obránce Marek Suchý se dnes podrobí operačnímu zákroku s poraněnou achilovkou. Basileji i českému národnímu týmu bude chybět po celou podzimní část sezony. „Samozřejmě mě to hodně mrzí, na druhou stranu z toho nechci dělat tragédii. Zranění mě naštěstí v kariéře neprovázejí, vyjma svalových problémů a zlomeniny lícní kosti jsem ze zdravotních důvodů prakticky nechyběl. I to mi dodává sílu a optimismus. Pevně věřím, že během ledna bych se měl opět zapojit do přípravy,“ uvedl kapitán švýcarského celku.

Zranění si přivodil při vítězném ligovém duelu švýcarské ligy se Sionem. „Jedná se o natržení šlachy, mohlo to dopadnout i hůře. K dispozici byla také konzervativnější léčba, nicméně tam by do budoucna stále existovalo riziko návratu problémů. Konzultoval jsem svůj problém jak s místním odborníkem, tak také s českými lékaři a hráči, kteří si podobným zraněním v minulosti prošli. Volba byla poměrně jednoznačná, operace bude nejrychlejším a především pak nejspolehlivějším řešením situace,“ doplnil fotbalista s 39 starty v národním týmu.

Ze strany klubu se mu dostává maximální podpory. „V první chvíli byli především překvapeni, že hlásím zdravotní problém. Po celou dobu mého dlouhého angažmá v Basileji jsem se se žádnou obtíží nepotýkal. Nejsou na to zvyklí,“ řekl s úsměvem třicetiletý hráč. „Je samozřejmě nepříjemné, když vypadne stabilní člen základní sestavy hned v počátku soutěže. Zároveň ale klub má ještě možnost reagovat, na hostování už nyní jeden střední obránce dorazil. Po rozpačitém začátku sezony se pomalu rozjíždíme a věřím, že to nakonec pro Basilej bude úspěšný podzim.“

Markovu skvělou pozici v klubu potvrzuje také Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest. „Klub okamžitě zajistil nejvyhlášenějšího odborníka na danou problematiku ve Švýcarsku, my jsme zajistili také konzultace z české strany. Marek je v klubu kapitánem, díky dlouhodobým výkonům i výjimečné profesionalitě si ho v Basileji ohromně považují. Navzdory aktuálnímu zranění jednáme o dalším možném prodloužení smlouvy.“

Marek Suchý bude chybět také českému národnímu týmu, který v posledních zápasech vedl s kapitánskou páskou na ruce. „Moc mě mrzí, že přijdu o podzimní zápasy v nově startující Lize národů, především na souboj se Slováky jsem se moc těšil. S trenérem Jarolímem už jsem mluvil a popřál jemu i týmu hodně štěstí už do zářijových zápasů. Pokud to půjde a návrat se vydaří dle plánu, vrátím se do národního týmu, jak nejrychleji to půjde. Reprezentační dres byl a je pořád tou největší ctí,“ zakončil Marek Suchý.

Pavel Pillár, Ředitel komunikace

SPORT INVEST Marketing a.s.

 

 

Napsat komentář