Slavia se nezbavila jabloneckého komplexu!

Čtyři dny po vyřazení ve třetím předkole Ligy  prohrou s Dynamem Kyjev  zklamala Slavie  v pražském Edenu i v sobotním ligovém zápase 5. kola FORTUNA:LIGA. Prohrála s Jabloncem 0:2 a je téměř jisté, že se rozloučí s prvním místem v tabulce.

Znovu se potvrdilo, že Slavie je  dlouhou dobu proti Jablonci bezzubá.  Sobotní vzájemný duel byl jedenáctý, v němž nevyhrála, tentokrát ani nevstřelila gól. A šance měla, největší Sýkora a  především Škoda, jehož penaltu Hrubý  v 60. minutě vyrazil.

Avšak zakončování útočných akcí je Achillovou patou.  Po změně stran při náporu na jabloneckou branku to bylo zvlášť markantní.  Přemíra kombinace před pokutovým územím k  ničemu nevedla. Pokud  se slávisté odhodlali ke střele, byly to rány, které pozorného  Hrubého nemohly ohrozit. V jednom případě, krátce před koncem, ale z prázdné branky odkopl míč ještě před lajnou Lischa.

Jablonečtí si v Edenu spravili chuť po předchozích nezdarech a získali druhé ligové vítězství. Přehráli domácí v prvním poločase, kdy se také krátce před jeho ukončením zaslouženě ujali vedení. Doležal v hlavičkovém souboji byl úspěšnější než Ngadeu, pak už byl brankář Kolář bezmocný. Po změně stran, když  hosté odolali náporu Slavie a podnikali úspěšné brejky a po jednom z nich necelou čtvrt hodinu před koncem Jovovičův centr poslal Holeš hlavou do sítě.

V mnohém se utkání podobalo květnovému souboji z minulého ligového ročníku, v němž Jablonec  zvítězil v Edenu 3:1 a zmenšil šanci Slavii na předstižení Plzně v boji o mistrovský titul.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský po utkání:

Trenér Jablonce Petr Rada, Martin Doležal, Vlastimil Hrubý po utkání:

SK Slavia Praha – FK Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 44. Doležal, 77. Holeš. Rozhodčí:  Berka – Flimmel, Dobrovolný. ŽK: Pokorný, Souček, Sýkora,  Škoda. Diváci: 13 263.

Slavia: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli (17. Pokorný), Zelený (72. Tecl), Souček, Baluta, Hušbauer, Sýkora, Stoch (80. Bořil) – Škoda. Trenér Trpišovský.

Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek –  Kubista, Hübschmann, Masopust, Trávník (77.Považanec), Jovovič (88. Chramosta), Doležal (84. Břečka).  Trenér Rada.

Čtsa, audio, foto: www.fkjablonec.cz

Napsat komentář