Brňan Juda na dalších pět let vládne Světové federaci malého fotbalu

Kyjev, Brno – Na dalších pět let má Česká republika nadále vládce světové sportovní organizace. Filip Juda z Brna vyhrál podruhé za sebou volbu o post prezidenta Světové federace malého fotbalu. Odvětví, jemuž se věnuje pětatřicet milionů lidí a po velkém fotbale a atletice má třetí největší členskou základnu na světě.

Čtyřiatřicetiletý Juda vyhrál volbu v ukrajinském Kyjevě jasně už v prvním kole, kdy získal 78 hlasů. Jeho soupeř z Kataru jich dostal 23, z Číny 18 a Jižní Afriky 7.

Organizaci, která sdružuje 144 federací, povede na dalších pět let. „Pro mě je nejdůležitější, že budeme pokračovat v rozpracovaných věcech. Zvolili jsme dobré vedení, které podporuje jednání se strategickými partnery, rozvoj informačních systémů, webových stránek, mobilních aplikací a sjednocení všeho pod jednu střechu,“ vysvětluje Juda.

Do Brna chce za pět let přivést mistrovství světa. „Mám zájem ho uspořádat v Anthroposu, kde se buduje areál pro malý fotbal. Budu rád, když se tímto šampionátem Brno dostane do povědomí po celém světě, pozvedne jeho marketing a přispěje k ekonomice města,“ dodává Juda, který je také prezident Asociace malého fotbalu České republiky.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

 

Napsat komentář