Loučení v Lize mistrů s příchutí pelyňku!

Na kyjevském stadiónu se v úterý večer rozplynulo přání fotbalistů Slavie probojovat se do závěrečného boje o účast v Lize mistrů. V odvetě třetího předkola podlehli  kyjevskému Dynama 0:2.     

Bylo to smutné loučení, neboť polští rozhodčí svými verdikty značně ovlivnili výsledek. Za stavu 1:0 totiž v 38. minutě  neuznali regulérní gól Tecla. Nejdřív hlavní rozhodčí jej uznal a po delší prodlevě zrušil po signalizaci asistenta. A týž asistent v 74. minutě neodmával postavení mimo hru Besedinovi, z něhož padl druhý gól domácích. Rozhodčí ještě nakupili další chyby, z nichž nejvýraznější bylo nepotrestání hraní rukou Burdy těsně u pokutového území v závěru prvního poločasu a penaltový zásah Deliho v trestném území na Cygankova za stavu 2:0.

Nicméně v  silách hráčů Slavie bylo udělat v utkání víc, poněvadž  Dynamo až na úvodní čtvrthodinu a pak na několik brejků v závěru druhého poločasu  hrálo údržbu, spoléhalo se na dobře organizovanou obranu.

Aby slávisté mohli soupeře přivézt z rovnováhy, tak by museli přesněji střílet ze střední vzdálenosti a Souček v  69. minutě ze dvou kroků po ideálním centru Sýkory trefit branku.  Velká snaha a bojovnost, z níž také pramenilo hodně faulů potrestaných žlutými kartami, (ve dvou případech za protesty po neuznaném Teclově gólu) tentokrát nestačily.

Jedinou útěchou slávistů může být, že  z vrcholných soutěží starého kontinentu se neloučí. Brzy je čeká účast v Evropské lize. Z ní už zkušenosti  mají a nemuseli by se tak brzy loučit jako tentokrát s Ligou mistrů.

FC Dynamo Kyjev –  SK Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 11. Veršič,  74. Besedin. Rozhodčí: Stefanski – Boniek, Golis (všichni Polsko). ŽK: Kolář, Coufal, Bořil, Hušbauer, Stoch, Frydrych. Diváci: 39. 318.

Kyjev:  Bojko – Kedziora, Burda (75.Šabanov), Kadár, Pivarič – Sydorčuk,  Sepelijev (88. Bujalskij), Garmaš – Cygankov (90. Morozjuk), Besedin, Verbič. Trenér  Čatskevič

Slavia: Kolář –  Coufal, Deli, Ngadeu, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer (85. Frydrych), Sýkora, Zmrhal (68. Baluta)- Tecl (75. Škoda). Trenér Trpišovský.

ČTSA(ph),

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář