V týmu Evropy na Kontinentálním poháru budou 4 čeští reprezentanti!

Systém nominace na Kontinentální pohár, který se uskuteční 8. a 9. září v Ostravě, umožňuje start čtyř českých reprezentantů v týmu Evropy. Systém nominace evropského týmu je založen na mistrech a vicemistrech Evropy z Berlína, přičemž pořadatelská země Kontinentálního poháru má právo na tři divoké karty. Z českých reprezentantů tak za tým Evropy nastoupí oštěpařka Nikola Ogrodníková, koulař Tomáš Staněk, běžkyně Simona Vrzalová a oštěpař Jakub Vadlejch. Oštěpařka Nikola Ogrodníková si vybojovala svůj start přímo – tedy druhým místem na mistrovství Evropy v Berlíně.

Český atletický svaz využil možnosti 3 divokých karet pro pořadatelskou zemi a potvrdil Evropské atletice tři české závodníky. Na Kontinentálním poháru tak uvidíme kromě přímo nominované Nikoly Ogrodníkové čtvrtého z mistrovství Evropy koulaře Tomáše Staňka, pátou Simonu Vrzalovou a osmého oštěpaře Jakuba Vadlejcha. Tomáš Staněk se Simonou Vrzalovou byli navrhnuti svazem podle nejlepších umístění na mistrovství Evropy. Jakub Vadlejch předpokládáme, že dokáže týmu Evropy výrazně pomoci v bodovém zisku. Výšku žen nám Evropská atletika nedovolila obsazovat, “ říká Libor Varhaník, předseda Českého atletického svazu a předseda organizačního výboru Kontinentálního poháru.

Všichni čeští reprezentanti se na Kontinentální pohár těší. Oštěpařka Nikola Ogrodníková, stejně jako Simona Vrzalová, budou navíc závodit opravdu doslova na domácí půdě. „Jsem ráda, že půjde o jiný typ soutěže, než na jaký jsme zvyklé. Těším se, že s Christin vytvoříme skvělou dvojici pro Evropu a věřím, že předvedu kvalitní výkon,“ říká Ogrodníková.

„Je to největší závod, který může být kromě olympiády. Hrozně se těším. Pro mě je to skvělá zpráva a trošku závazek, že se budu muset ještě připravit. Každopádně doufám, že si spravím náladu po mistrovství Evropy,“ říká Tomáš Staněk.

„Jde o závod konaný jednou za čtyři roky a navíc na domácí půdě. Budu se chtít předvést, zejména poté, co jsem se nemohl na Evropu připravit tak, jak jsem chtěl. S Thomasem Röhlerem si určitě v jednom týmu budeme pomáhat navzájem. Na závod se mohu opravdu připravit, mám na to ještě skoro čtyři týdny. Věřím, že to zvládnu a předvedu výkon, za který se nebudu stydět,“ doplňuje Jakub Vadlejch.

„Opravdu jsem to nečekala a jsem z nominace docela v šoku. Je skvělé, že je to doma a že se mohu ukázat v takovém velkém závodě před českými fanoušky,“ říká Simona Vrzalová.

Kontinentální pohár je nejvyšší světovou soutěží v atletice, jakou může Česká republika uspořádat a nejprestižnější týmovou soutěží v atletice na světě. Je týmovou soutěží atypického formátu. Koná se jednou za čtyři roky a proti sobě stojí výběry čtyř kontinentů: Evropy, Ameriky, Afriky a společný tým Asie a Oceánie. V každé disciplíně se představí dvě ženy a dva muži za každý tým.

Poslední vstupenky jsou v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal (www.ticketportal.cz). V současnosti je prodáno 90 procent vstupenek, proto by fanoušci s koupí neměli váhat. Ceny lístků začínají na 150 Kč za jeden den, v nejvyšší kategorii pak stojí 500 Kč. Připraveny jsou poloviční slevy pro seniory (65+), děti do 130 cm, či vozíčkáře (jejich doprovod za symbolickou 1 Kč).

Více informací na www.ostrava2018.org.

Karolína Farská,

Vedoucí oddělení komunikace, ČAS,

Foto: cpa, www.sportovnizurnal.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář