ČERVENCOVÁ MEDAILOVÁ SMRŠŤ PRO ČESKÉ SPORTOVCE!

Úspěch mezinárodního významu si připsali handicapovaní atleti. Na Grand Prix v Berlíně v rámci medailových ceremoniálů byla česká barevná trikolóra často k vidění a Eva Datinská přivezla domů dokonce zlato!

Premiérový ročník Letních evropských her INAS pro mentálně handicapované sportovce zastihl ve skvělé formě Vladimíra Hlaváče a mladé české sledge hokejové naděje si vyzkoušely mezinárodní tréninkový kemp v ruském Peresvetu. Handbikeři Antošová a Jahoda skončili v Itálii těsně pod stupni vítězů.

Červenec se rovněž nesl ve znamení úspěchů triatlonisty Jana Tománka či lukostřelce Davida Drahonínského a celkem 12 medailí přivezli naši junioři z mistrovství Evropy. Mstětice hostily Czech Disabled Golf Masters 2018 a známe podobu maskotů pro Olympijské a paralympijské hry v Tokiu 2020.

O tom všem se můžete dočíst v aktuálním vydání newsletteru

ATLETI PŘIVEZLI Z GRAND PRIX V BERLÍNĚ KUPU MEDAILÍ

Nebývale úspěšná byla výprava českých handicapovaných atletů na Grand Prix v Berlíně – finálovém podniku série. Třicítka českých sportovců vybojovala v Německu 22 cenných kovů. O zlatý úspěch se postarala Eva Datinská ve vrhu koulí…¨

Češi se z her INAS vrátili ověšeni medailemi

Celkem 12 medailí včetně dvou zlatých přivezli čeští sportovci z premiérového ročníku Letních evropských her INAS pro mentálně handicapované sportovce. Češi uspěli jak v individuálních závodech a turnajích, tak mezi týmy. O oba nejcennější kovy se postaral plavec Vladimír Hlaváč, nejúspěšnějším českým sportovcem je s pěti medailemi tenista Ondřej Sedliský.

V Paříži, která akci hostila, se o medaile bojovalo v osmi sportech – cyklistice, plavání, tenisu, stolním tenisu, atletice, basketbalu, pozemním hokeji a veslování. Taekwondo a pétanque zde vystupovaly jako sporty ukázkové. Cyklisté a tenisté navíc měli vypsané svoje soutěže jako mistrovství světa.

Hned první soutěžní den se česká výprava radovala z medaile, a to té nejcennější. Plavec Vladimír Hlaváč vybojoval zlato na 50m volným způsobem. V dalším programu Her zopakoval zlatý úspěch ještě na padesátce prsa a na dvojnásobné trati získal stříbro, stejně jako na padesátce motýlek. Celkem si tak Hlaváč na krk pověsil čtyři medaile, těsně pod stupni vítězů navíc skončil na stovce volným způsobem.

Medailově úspěšnější než on byl jen tenista Ondřej Sedliský, který cenných kovů získal dokonce pět a potvrdil tak skvěle vyladěnou formu. V turnaji jednotlivců byl druhý v rámci mistrovství Evropy a třetí v rámci mistrovství světa. Stejné umístění pak zaznamenal společně s Jiřím Humhalem v deblu, bronzoví pak skončili spolu s Josefem Husem mezi týmy.

Do české sbírky medailí přispěla bronzem z čtyřstovky polohově plavkyně Adéla Míková a bronzové byly také mužský i ženský tým stolních tenistů.

Mezi cyklisty měla Česká republika jediného zástupce. Vladislav Gitller v individuálním závodě na 15 km obsadil jedenácté místo a v silničním závodě na 66 km byl osmý v první polovině startovního pole.

Kompletní výsledky jsou k nalezení zde.

Tereza Kubíčková,

Čtsa, Další informace: www.paralympic.cz

 

Napsat komentář