V Edenu se hrálo jen pod taktovkou Slavie!

Už zápas v Olomouci naznačil. že Slavia se na nový ročník FORTUNA: LIGY připravila kvalitně. A v sobotním utkání  druhého kola od začátku byla pánem situace a nakonec prohra 0:4, pro Karvinou je lichotivá.

V prvním poločase získali červenobílí dvoubrankový náskok po standartních situacích. Nejdřív  kapitán Slavie Škoda proměnil penaltu za  sražení Coufala ve vápně Tusjakem, následně po 20 minutách po trestném kopu  vyskočil před soupeřovou brankou nejvýš a hlavou poslal míč do  branky.

A po změně stran byl ústřední postavou vítězů  Hušbauer.  Nejenže dobře dirigoval ze středu hřiště celý tým, navíc se blýskl skvělou individuální akcí, když  se šikovně protáhl kolem pěti bránících hráčů a z úhlu překonal brankáře Berkovce.

Ofenzíva Slavie po třetím gólu nabrala obrátky, jejímž výsledkem byl čtvrtý gól z kopačky druhé nejdražší posily Slavie Baluty, kterému přesně přihrál Tecl. Tah se střídáním těchto hráčů trenéru Trpišovskému vyšel. Takže čerstvé síly ve velkém vedru byly k neuhlídání.

SK Slavia Praha – MFK Karviná 4:0 (2:0)

Branky:  13. a 32. Škoda (první z penalty), 66. HJušbauer , 81. Baluta.- Rozhodčí: Ardeleanu –  Mokrusch, Hrabovský. Diváci: 12 103.

Slavia: Kolář – Coufal (71. Frydrych), Ngadeu, Deli, Bořil, Souček, Hušbauer, Zmrhal ( 74. Baluta), Sýkora, Stoch ( 73. Tecl). Škoda. Trenér: Trpišovský.

Karviná: Berkovec- Moravec, Dreksa ( 40.Piroch), Janečka, Letič, Mertelj, Suchan (72. Weber), Kalabiška (53. Lingr), Budínský, Tusjak, Wágner. Trenér: Nádvorník.

Jindřich Trpišovský (Slavia) : “ Jsem spokojen s výsledkem a relativně i s hrou. Kdybych se měl zmínit o negativech, tak   v některých fázích jsme hráli pomalu  a do šířky, mohli jsme dát víc gólů. Pozitivní je, že od první minuty jsme měli utkání pod kontrolou.“

Roman Nádvorník (Karviná): “ Projevila se obrovská kvalita Slavie. Ve všech směrech nás přehrála.Těžko se dá něco z naší strany hodnotit kladně. Bohužel jen jednou za devadesát minut po kopu z rohu jsme ohrozili soupeřovu branku. Zato domácí pálili z mnoha pozic, hlavně po přestávce. I přes čtyři inkasované góly, Berkovec hodně zachránil.“

ČTSA (ph), foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

Napsat komentář