Pavel Hapal ve Spartě končí!

Vedení AC Sparta Praha odvolalo po porážce 0:2 se Spartakem Subotica v 2. předkole Evropské ligy hlavního trenéra Pavla Hapala. Mužstvo na přechodné období přebírá sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. Jedná se přitom o dočasné řešení, klub bude hledat nového kouče.

Společně s Pavlem Hapalem u mužstva končí také asistent Oto Brunegraf. Vedení klubu oznámilo trenérovi odvolání v pátek v poledne. Odpolední tréninkovou jednotku absolvují hráči pod vedením sportovního ředitele.

„Výkony týmu nebyly dlouhodobě podle našich představ a situaci jsme po předvedeném výkonu a výsledku v Srbsku museli řešit. Zbývají pouze dva dny do ligového utkání v Jablonci a za šest dní odveta se Suboticou. Očekáváme zcela odlišný přístup a obě utkání chceme zvládnout. Převzetí týmu sportovním ředitelem považujeme za řešení dočasné,“ říká generální ředitel klubu Adam Kotalík.

„Do Sparty jsem v zimě nepřišel s ambicí mužstvo trénovat. Nechtěl jsem tým z pozice kouče převzít ani po odvolání kouče Stramaccioniho. Jde o řešení skutečně jen na nezbytně nutnou dobu. Nicméně ihned se musíme začít připravovat, chceme zvládnout nedělní ligové utkání i odvetu 2. předkola Evropské ligy,“ uvádí Zdeněk Ščasný, který v Jablonci povede mužstvo ze střídačky.

Čtsa, www.sparta.cz foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář