Prohráli zápas, ve kterém vedli o dva góly!

Boleslavští začali úvodní ligový mistrák zdařile a po hodině hry vedli o dva góly, ale potom podlehli velkému soupeřovu tlaku a rozhodující gól, kterým přišli o bodový zisk, inkasovali v nastaveném čase po neubránění situace vzniklé z autového vhazování.

První poločas začali Boleslavští podle svým nejsmělejších představ. Z prvního útoku se do šance dostal Přikryl, ale neuspěl. Další boleslavský atak však již byl zdařilý.

V 8. minutě Divišův centr z pravé strany Komlichenko sklepnul k Matějovskému a ten přesnou přízemní střelou trefil levý spodní růžek zlínské branky, kam se brankář Dostál vrhnul pozdě – 0:1.

Kolem 10. minuty Zlínští rozehrávali dva rohy, ale k zakončení je při prvním nepustil Pauschek a při druhém Kamenár. O dvě minuty později první roh získali Boleslavští, rozehrál ho Fabián, ale nikdo ze spoluhráčů se k míči před soupeřovou brankou nedostal. Útoky se střídaly z jedné strany na druhou. Beauguelovu hlavičku lapil Kamenár, na druhé straně Matějovského trestňák z boku vápna proletěl kolem soupeřovy branky neškodně, Beauguelovu střelu s jistotou zkrotil Kamenár, před zlínskou brankou se neprosadil Přikryl, který se ve 32. minutě po spolupráci s Komlichenkem odhodlal ke střele z téměř dvaceti metrů, ale branku netrefil. V závěru poločasu se Zlínští natlačili k boleslavské brance, ale neuspěli trestným ani rohovým kopem, oba rozehrával Džafič.

Druhý poločas byl charakteristický obrovským zlínským tlakem. Čtvrt hodiny po změně stran se boleslavští fotbalisté dostali na dostřel soupeřovy branky jenom jednou. Naopak na boleslavskou branku létaly centry z obou stran. Dvě Jiráčkovy dělovky vyrazil Kamenár. Když vyrovnání doslova viselo ve vzduchu, zdařil se Boleslavi útok po pravé straně.

V 64. minutě po Konatého akci Hůlka nastřelil břevno, k odraženému míči se probil Komlichenko a navzdory obrannému zákroku Hnaníčka, jenž míč lehce tečoval, zvýšil boleslavské vedení na 0:2.

Zlínští však zanedlouho snížili, tím se vrátili do hry a odstartovali následný obrat ve skóre. V 67. minutě rozehrávali Zlínští dva rohové kopy a ten druhý Gajič, trestuhodně neobsazený uprostřed vápna, hlavou nasměroval mimo Kamenárův dosah – 1:2.

V 74. minutě Beauguel hlavičkoval jen pár centimetrů vedle pravý horní růžek boleslavské branky. V 77. minutě boleslavská defenzíva se štěstím přežila trestný a vzápětí rohový kop. V 79. minutě se Beauguel probil boleslavským vápnem a proč míč neskončil v brance, nechápal nikdo na hřišti ani v ochozech. Při Boleslavi stálo všechno možné štěstí a pro zbytek zápasu ji už nezbyla ani špetka.

V 81. minutě po Jiráčkově rohu se míč dostal k Matějovi, který se přibližně ze sedmnácti metrů trefil přesně k levé tyči – 2:2.

V 83. minutě Hubínek vystihl soupeřovu rozehrávku, přihrál Komlichenkovi, ale ten se v brejkové situaci neprosadil proti jednomu protihráči. V 86. minutě Pauschek vykopl Holíkův centr z brankové čáry u pravé tyče. Úderem 90. minuty sahali Boleslavští alespoň po bodu za remízu, ale v nastavení přišli i o ten. Ve druhé nastavené minutě po zlínském autovém vhazování z pravé strany proskákal míč k nekrytému Beauguelovi a ten ze dvou metrů dal snadno vítězný gól – 3:2.

FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav 3:2 (0:1)

Góly: 67. Gajič, 81. Matějov, 90. Beauguel  – 8. Matějovský, 64. Komlichenko. Rozhodčí: Proske – Kotík, Pochylý. ŽK: Džafič – Diviš. Diváci: 3. 852.

FC Fastav Zlín: Dostál – Gajič, Buchta, Hnaníček – Matějov, Džafič (70. Hronek), Traoré, Jiráček, Bartošák (73. Holík) – Železník (38. Poznar), Beauguel. Trenér: Bílek.

FK Mladá Boleslav: Kamenár – Pauschek, Král, Takács, Fabián – Matějovský (78. Hubínek), Hůlka – Diviš (61. Mareš), Přikryl (88. Ladra), Konaté – Komlichenko. Trenér: Weber.

Chyběla agresivita ve vlastním vápně, mínil trenér Weber

Boleslav prohrála po dvanácti letech ve Zlíně. Přestože ztratila dvougólové vedení pod obrovským soupeřovým tlakem v druhém poločasu, nezapochyboval trenér Jozef Weber o kondiční i taktické připravenosti boleslavského mužstva, pouze postrádal agresivnější jednání hráčů ve vlastní šestnáctce při odvracení fatálních standardních situacích.

Boleslavský trenér Jozef Weber byl viditelně smutný a zklamaný, že tým neudržel nadějné vedení. Přesto věří, že smolný závěr střetnutí se Zlínem na hráčích nezanechá negativní stopy a příští zápasy zvládnou zdárněji. „Bylo to zajímavé utkání, bohužel pro nás se špatným koncem. Měli jsme dobrý úvod a šli do vedení, soupeř se dostával do tempa postupně a v začátku druhé půle nás přehrával. Když jsme mu dali druhý gól, tak se mu podařilo vzápětí vstřelit kontaktní gól a to byl z mého pohledu rozhodující moment zápasu,“ řekl k průběhu utkání boleslavský kouč Jozef Weber. Ke dvěma zlínským gólům, které zcela zvrátily pro Boleslav příznivé skóre, dodal: „V našem vápně byly neustále závary a dva jsme nevyřešili dobře nikoliv přičiněním samotných obránců, ale i hráčů před nimi, kteří nezachycovali odražené míče. Před třetím gólem nám chyběla agresivita, stačilo jen rázně odkopnout míč od branky.“

Zlínský trenér Michal Bílek byl pochopitelně nadšený: „Jsme maximálně spokojení, protože jsme vyhráli utkání, ve kterém soupeře využil naší úvodní pasivity a vedl. Ve druhé půli jsme měli převahu, a když jsme dostali druhý gól, povedlo se nám otočit hodně nepříznivý vývoj utkání. Můžeme být všichni spokojení, že hráči nerezignovali.“

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář