FC Vysočina do F:NL vstoupí náročnou bitvou v Brně

Start FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hned na úvod nabídne velmi pikantní a atraktivní souboj. V Brně na sebe narazí oba exligové celky, které na Králově Poli svedli důležitou bitvu o záchranu v I. lize před pouhými dvěma měsíci. Duel Zbrojovka vs. FC Vysočina vypukne v neděli 22. července od 18:00 hodin.

Jihlava v Brně v květnu vybojovala velmi cenný bod, který domácí odsoudil k sestupu do II. ligy a nakonec ani hostujícímu celku nebyl v záchranářském úsilí nijak platný. Vysočina tak prodloužila svoji sérii bez porážky z Králova pole už na tři utkání v řadě. Poslední výhra z jihomoravské metropole už je však staršího data. Zrodila se před více než šesti lety 13. května 2012 a výrazným způsobem Jihlavu přiblížila návratu do nejvyšší soutěže. Pod výhru 0:2 se podepsaly branky Tecla a Veselého. (http://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Skvele-Vysocina-veze-nadherne-tri-body-z-Brna-2697)

Náboj nedělního utkání dvou týmů, které se netají touhou bojovat o návrat mezi českou fotbalovou elitu, umocní přítomnost bývalých hráčů a trenérů obou klubů. Za Brno může nastoupit obránce Lukáš Kryštůfek a tým povede trenér Roman Pivarník, v jihlavském dresu se představí záložník Lukáš Zoubele a na lavičce bude asistent trenéra Michal Šmarda.

K duelu proti Brnu hovořil na úterní tiskové konferenci trenér Martin Svědík: „Sestavu na nedělní utkání v hlavě ještě nemám. Kostru týmu samozřejmě ano, ovšem na některých postech ještě panují otazníky. S určitostí nemůže nastoupit Levin, který si odnesl červenou kartu ze závěrečného utkání uplynulého ročníku.“

Jihlavský lodivod ve svém komentáři dále uvedl: „Brno je největším favoritem postupu, určitě se do roka chce vrátit zpět do I. ligy. Přivedlo pět zkušených hráčů do základní sestavy – beka Eismanna, křídelníky Štěpanovského a Bartolomea, defenzivního záložníka Bariše a hroťáka Mageru. Navíc zachovalo osu týmu z uplynulé sezóny. My však bez ohledu na sílu soupeře a náročnost duelu pojedeme do Brna s cílem vyhrát. Nad ligovým losem nemá smysl naříkat nebo si s ním nějak lámat hlavu. Po nedělním utkání si třeba řekneme, že bylo naší výhodou právě na Zbrojovce ligu začínat.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Zbrojovky Brno: 16 utkání 8 – 4 – 4 21:15 / doma: 8 utkání 6 – 1 – 1 9:3 / venku: 8 utkání 2 – 3 – 3 9:12

Poslední vzájemné utkání: 19.5.2018 – Vysočina zvládla nesmírně náročný a bojovný záchranářský duel na půdě Zbrojovky, když nedopustila vítězství domácího celku a vybojovala cenný bod za bezbrankovou remízu 0:0. Ten Brno odsoudil k sestupu, ovšem s ohledem na výsledky ostatních zápasů stanovil, že rozhodnutí o druhém týmu, jenž opustí HET ligu, padne o týden později. – https://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Vysocina-Brno-odsoudila-k-sestupu-ale-na-zachranu-ceka-5408 

FC Vysočina Jihlava

Střelci v uplynulém ročníku: 9 – Ikaunieks, 3 – Fulnek, 2 – Dvořák, Záviška, Krejčí, Tlustý, 1 – Mara, Zoubele, Urblík, Klíma, Daníček, Popović.

Absence: Levin (trest za ČK)

FC Zbrojovka Brno

Trenér: Roman Pivarník

Střelci v uplynulém ročníku: 6 – M.Škoda, 2 – Acosta, 1 – Juhar, Vraštil, Kratochvíl, Krejčí, Pilík, Bazeljuk, Růsek, Zikl.

Sestava v generálce na ligu: Melichárek (82. Floder) – Šural (46. Sukup), Gáč, Pavlík (46. Kryštůfek), Eismann (75. Gomes) – Bariš (61. Sedlák) – Štepanovský (46. Jambor), Krejčí (46. Kříž), Pilík (46. Růsek), Bartolomeu (61. Lutonský) – Magera (70. Zikl).

Miroslav Fuks vedoucí marketingu a tiskový mluvčí V,J.,

Napsat komentář