Boleslavskou defenzívu definitivně posílil slovenský brankář Kamenár

Zkušený a zahraničními ligami protřelý slovenský gólman Ľuboš Kamenár přestoupil v tomto létě z maďarského Vasas FC Budapešť do FK Mladá Boleslav, kde se upsal na příští dva roky.

Jedenatřicetiletý slovenský brankář Ľuboš Kamenár je rodákem z Trnavy, odkud jako dorostenec poprvé přestoupil do MFK Petržalka a potom postupně v deseti letech 2009-2018 prošel francouzským FC Nantes, tureckým Sivasspor, českým AC Sparta Praha, slovenským FC Spartak Trnava, skotským Celtic FC, maďarským Györi ETO, opět slovenským FC Spartak Trnava, polským Šlask Wroclaw a maďarským Vasas FC Budapest. S Györi ETO získal maďarský titul (2012-13) a s budapešťským Vasasem naopak letos zažil pád z první do druhé maďarské ligy. V ročníku 2008-09 si připsal dva starty za reprezentační mužstvo Slovenska. V letošní letní přípravě už odchytal dva zápasy v brance FK Mladá Boleslav proti Vasas FC Budapest a FC Erzgebirge Aue při rakouském soustředění. S vedením FK Mladá Boleslav se dohodl na dvouleté smlouvě s platností do 30. června 2020.

Boleslavští Vejmola a Klobása odešli na hostování do Jihlavy

Při červencové rošádě v boleslavské brance slovenský gólman Ľuboš Kamenár nahradil Luďka Vejmolu, který odešel do druholigového klubu FC Vysočina Jihlavy, kam jej doprovodil také útočník Stanislav Klobása

Třiadvacetiletý Luděk Vejmola začal s fotbalem ve Slavkově u Brna jako útočník, ale když přestoupil v žákovském věku do Drnovic, už po vzoru svého otce chytal. Dorosteneckými družstvy a juniorským týmem prošel v 1. FK Slovácko, odkud v roce 2013 přestoupil do Jihlavy, v jejímž dresu chytal v juniorce. V červenci 2016 přestoupil do FK Mladá Boleslav, kde dostal prvoligovou šanci a v nejvyšší tuzemské lize odchytal devatenáct zápasů, ke kterým ještě přidal zkušenosti ze tří zápasů v reprezentačním týmu Česko U21. V FK Mladá Boleslav má platnou smlouvu do konce června 2019 a do momentálně druholigového klubu FC Vysočina Jihlava odešel na roční hostování s platností do 30. června 2019.

Čtyřiadvacetiletý brandýský rodák Stanislav Klobása fotbalově vyrostl v Mladé Boleslavi, kde se do prvoligového dospělého týmu premiérově prosadil v létě 2013. V českém reprezentačním dresu nastoupil do patnácti utkání (za U18 dvakrát, za U19 šestkrát a za U21 sedmkrát) a dal v nich dva góly. Za FK Mladá Boleslav se v pětadvaceti prvoligových zápasech pětkrát gólově prosadil. V české druhé lize hostoval krátce ve Vlašimi a výrazněji úspěšně ve Varnsdorfu, za který ve dvaadvaceti zápasech nastřílel deset gólů. V letošním červnu se vrátil do Mladé Boleslavi, s níž absolvoval letní přípravu, ale ve čtyřech zápasech se střelecky neprosadil. Před zahájením podzimní mistrovské sezóny 2018 se dohodl s představiteli FC Vysočina Jihlava na ročním hostování s platností do 30. června 2019.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jří Koros, manažer komunikace,

Napsat komentář