Český národní pohár vyhrál za Lužánkami brněnský celek Werbedesign!

Brno – Před dvěma lety ve finále prohráli, na domácím hřišti za Lužánkami zažili hráči brněnského týmu BKMK Werbedesign zlatou satisfakci. Vyhráli Český národní pohár v malém fotbale, když ve finále porazili pražský celek Restaurace U Pecků 5:4.

Třetí příčku na dvoudenním klubovém mistrovství republiky vybojoval obhájce prvenství, tým Laguna Pardubice, který porazil Atlético Most 6:4.

Brňané ve finále dvakrát dotahovali, ale třicet sekund před koncem duelu po chybě pražského gólmana rozhodl Vojtěch Cupák. „Před dvěma lety jsme skončili těsně druzí, prohráli jsme 0:1 s Gamblers Most. Teď jsme věřili do poslední chvíle, že vyhrajeme a urveme titul na domácím hřišti. Chtěli jsme, aby první místo zůstalo v Brně a povedlo se,“ radoval se brněnský brankář Karel Macháč

Ten získal cenu pro nejlepší gólmana turnaje, i když s rozhodnutím organizátorů nesouhlasil. „Objektivně si nemyslím, že jsem byl úplně nejlepší. Moc se mi nedařilo, ale kluci na tom byli výkonnostně dobře, hráli výborně, obětavě, zachránili mě a vyhráli jsme,“ doplnil.

Pražané přitom chvíli po začátku finále vedli, když se trefil český reprezentant Jakub Slunéčko, domácí však skóre obrátili. Po přestávce zase uzmula vedení Restaurace U Pecků a dotahoval Werbedesign. „Pro diváky to bylo super utkání, reklama na malý fotbal, padlo devět gólů, hrálo se nahoru, dolů. Pražané hráli s vytaženým gólmanem, bránili jsme však pečlivě a čekali jsme na okénka v jejich obraně. Paradoxně rozhodla chyba jejich gólmana, měli jsme trošku štěstí. Na některých turnajích se na nás naopak lepila smůla,“ prohlásil Macháč.

Pražané dvakrát promarnili vedení, ovšem když v závěru srovnali, očekávalo se penaltové vyvrcholení. Jenže v poslední minutě gólman Maksym Dikusar propustil lehkou střelu Cupáka. „Když jsme otočili na 3:2, mělo nás to hodit do sedla, měli jsme odskočit nejlépe o dva góly. Brno do nás sice taky trochu zatlačilo, jenže máme zkušený kádr, měli jsme to pohlídat. Aspoň do penalt, pak je to vabank. Říkal jsem hned klukům, že kdybychom dostali 0:5, neřeknu ani popel, ale obdržet takový gól třicet vteřin před koncem bolí. To se nesmí stát, zvlášť když hrajete po dvou dnech takhle na morál,“ litoval nejlepší hráč turnaje Marcel Rodek.

Všichni čtyři semifinalisté si zajistili účast v Lize mistrů, kterou na začátku září hostí slovinské město Terme Čatež. „Liga mistrů je velká akce, ani se nejde netěšit,“ pravil Rodek. „Rádi tam pojedeme, pokud budeme v sestavě, abychom byli konkurenceschopní,“ řekl brankář českých šampionů.

Česká národní pohár 2018

Čtvrtfinále:

FC Laguna Pardubice – Ostravský Zábřeh 2:1, Restaurace U Pecků Praha – Viktoria Suchý 2:0, BKMK Werbedesign Brno – M.K. Louka 2:0, Atlético Most – Jablíčka Chomutov 6:2

Semifinále:

FC Laguna Pardubice – Restaurace U Pecků Praha 3:4 pp, BKMK Werbedesign Brno – Atlético Most 5:2

O 3. místo:

FC Laguna Pardubice – Atlético Most 6:4

Finále:

Restaurace U Pecků Praha – BKMK Werbedesign Brno 4:5

Jaroslav Kára tiskový mluvčí,

Napsat komentář