Sparta zahájila přípravu na jarní sezonu!

Kádr Sparty bude kompletní do začátku soustředění, řekl sportovní ředitel Zdeněk Ščasný na dnešní tiskové konferenci, který informoval média o změnách v kádru, přestupových akcích a budoucnosti některých hráčů, kteří dosud působí v letenském týmu.

„Teď máme hráčů poměrně hodně, ale soupiska se bude postupem času zužovat. Do odjezdu na soustředění v Rakousku už bychom měli mít jasno, kdo v kádru zůstane, nebo odejde. Na druhou stranu se neustále snažíme o nové hráče do základní sestavy, jsou to dost náročná vyjednávání. Věřím, že jeden nebo dva přestupy se povedou do odjezdu do Rakouska, takže budeme mít kádr kompletní. Snažíme získat jednoho stopera a jednoho útočného hráče. Finální počet hráčů nakonec před ligou určí trenér, myslím si, že nepřesáhne počet dvacet pět,“ řekl Ščasný v úvodu.

„ Co se týká posily Benjamina Tettehova, jsme domluveni s Bohemkou, že s námi může trénovat, neboť probíhá závěrečné jednání o jeho přestupu,“ dodal Ščasný.

„Na post pravého obránce jsme se rozhodli přeřadit Wiesnera. Chceme zvýšit v obraně konkurenci, měli jsme v hledáčku několik pravých obránců z Česka a ze zahraničí, ale z různých důvodů to nedopadlo dobře. V plánech od začátku figuroval Wiesner, ale nakonec jsme se rozhodli, že s ohledem na jeho herní kvalitu, kterou Wiesner má, nebudeme kupovat hráče ze zahraničí. Dostane šanci, aby zvýšil konkurenci na tomto postu,“ informoval sportovní ředitel.

„Chtěli jsme každopádně posílit post brankáře, což se uskutečnilo, získali jsme Milana Heču ze Slovácka. To ale neznamená, že by odešel Florin Nita, nabídku žádnou, na jeho přestup nemáme,“ upřesnil Ščasný.

„V současné době jsou v rekonvalescenci Václav Kadlec a Václav Drchal. Oba budou mít po uzdravení individuální trénink. Stejně je na tom Štetina, jehož uzdravení se vyvíjí velice dobře, takže se brzy připojí do tréninku s týmem,“ řekl Ščasný.

„ Budoucnost Mavuba se řeší, nic se nemění na tom, že v našich plánech, již nefiguruje. Přesto nás požádal, aby se mohl připravovat na sezonu, takže jsme mu vyšli vstříc. Co se týká Davida Hovorky, prodat ho zatím nechceme, sice jsme dostali několik nabídek, situaci vyhodnocujeme, ale v případě, že bude některá zajímavá, tak se rozhodneme, buď kladně, nebo zamítavě,“ řekl Ščasný a dodal,“Dalším hráčem je Mandjeck, u kterého nemáme zatím jasno, neboť mu skončilo hostování. Trenér totiž neměl příležitost ho zatím poznat, takže se bude dál s týmem připravovat. Během přípravy na ligu ho v závěru trenér vyhodnotí, zda bude pro Spartu platným hráčem. Potom se rozhodneme, jestli u nás zůstane, nebo mu najdeme angažmá.“

Čtsa, kc, foto, audio,

Napsat komentář