Návrat na trůn. Praha slaví druhý titul v Superlize malého fotbalu!

Praha – Po roční přestávce, kdy si titul přivlastnilo Brno, se opět vrací do hlavního města. Tým Staropramen Praha si kolo před koncem zajistil triumf v Superlize malého fotbalu. Druhý ve třech sezonách celostátní soutěže.

Praha titul oslavila po domácím vítězství 6:3 nad Mostem. Pomohla jí odpolední výhra Brna nad jejím největším pronásledovatelem z Blanenska. Lídra má před posledním zápasem nedostižný pětibodový náskok. „Soutěž se zase zkvalitnila a je to určitě těžší titul než ten první. Praha procházela nějakými fázemi, rotovalo dost hráčů, než se to ustálilo. Vytvořili jsme celkem dobrou partu, teď se točí víceméně dvacet hráčů, což byl hodně důležitý krok a pochvala pro trenéry i lidi, kteří se o výběr starají. I pro mě jako hráče je super nastupovat se stejnými lidmi než pokaždé s někým jiným,“ pronesl pražský kapitán Stanislav Mařík.

Celek z hlavního města prohrál jenom tři zápasy, k titulu ho nasměrovala i úvodní jarní prohra 1:2 v Brně. „I tam byl náš výkon v sedmi lidech dobrý a ukázali jsme, jak to může vypadat, tam jsme se nastartovali. Určitě jsme měli těžký zápas s Blanenskem, bylo hrozně důležité, že jsme neremizovali a skončil 3:2 pro nás, i když Kouďák s Paděcem (Jan Koudelka a Ondřej Paděra – pozn. red.) nás hodně trápili v závěru. Za hodně klíčové považuji i minulé kolo v Jihlavě, kdy jsme dokázali dobrou první půli ubránit a zvítězili 5:4, tím jsme taky udělali jeden z velkých kroků k titulu,“ připomněl světový šampion Mařík.

Most přicestoval do Prahy se čtyřmi nováčky v sestavě, přesto v přestávce ztrácel jedinou branku. „Přijeli jsme s tím, že hrajeme proti prvnímu týmu a zkusíme něco uhrát, hlavně jsme chtěli bránit a hrát na brejky. Praha byla lepší, jen jsme dotahovali, ke konci jsme tahali za kratší konec a závěr už patřil Praze,“ uznal mostecký kapitán Vít Popelka.

Ten dal dvě branky, ovšem Mostu k bodům nestačily. „Utkání bylo hodně těžké, terén po dešti nepatřil k nejlepším, nešlo o jednoduchý zápas. Zkusili jsme hrát naplno, nedopadlo to,“ doplnil mostecký útočník.

Praha definitivně rozhodla ve druhé půli, hattrick zaznamenal David Pozníček, Mařík přidal dva zásahy. „I když Most přijel v trošku nováčkovské sestavě, měl kvalitní hráče. Naštěstí jsme za stavu 3:2 dali dva góly, na které nedokázal odpovědět. Poslední krok k titulu byl těžký a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Je to paráda,“ ulevil si Mařík.

Největší favorit soutěže slaví druhý triumf v její tříleté historii. „Po našem prvním vítězství a loňském Brna byl náš cíl vrátit se zpátky na první příčku, což se podařilo zejména díky venkovním utkáním, v nichž jsme měli vyšší úspěšnost než ostatní týmy. Samozřejmě jsme za titul rádi, v soutěži hraje osm velmi vyrovnaných celků. Daří se nám poprvé slavit už kolo před koncem, aspoň si poslední zápas v klidu užijeme. V prvním ročníku nebyl závěr tak jednoduchý,“ oddechl si Matěj Horn, viceprezident Asociace malého fotbalu České republiky a člen výkonného výboru Pražského svazu malého fotbalu.

Mostu kolo před koncem ročníku patří až šestá pozice. „Kupodivu jsme letos snad dovezli víc bodů zvenku než z domácího hřiště, což je v dlouhodobé soutěži problém. Uvidíme, jak to dopadne,“ sdělil po předposledním duelu předseda mosteckého svazu Aleš Janeček.

Staropramen Praha – Most 6:3 (2:1)

Branky a nahrávky: 8. Pozníček (Šultes),19. S. Mařík (Sodoma), 31. Pozníček (S. Mařík), 42. Pozníček, 47. Slánský (Šultes), 48. S. Mařík (Sodoma) – 24. Popelka (Aschenbrenner), 38. Popelka (Haviar), 52. Šebek (Banovič). Rozhodčí: Pakosta – Kohout. Hráno bez karet. Diváci: 60.

Praha: Jaroslav Bellada – Michal Uhlíř, Zdeněk Sláma, Jan Pořízek, Pavel Šultes. Pavel Slánský, Břetislav Tvrzník, David Pozníček, Stanislav Mařík, Jiří Sodoma, Michal Belej.

Most: Miloslav Aschenbrenner – Vít Popelka, Rostislav Šebek, Antonín Fišer, David Haviar, Matěj Dolejška, Ladislav Dolejška, Tomáš Banovič, Albert Kostur.

Jaroslav Kára komunikace PR,

Foto: Svatopluk Samler,

Napsat komentář