Olympijští medailisté Synek s Prskavcem pojedou závody Univerzitních osem!

Od pátku 8. do neděle 10. června se na pražské náplavce Rašínova nábřeží utkají nejlepší veslařské posádky 105. Primátorek, které patří k nejtradičnějším sportovním akcím v České republice.

Dvě hodně překvapivá jména se objevila na poslední chvíli na startovní listině 105. Primátorek. Ondřej Synek, trojnásobný olympijský medailista na skifu se vydá s osmiveslicí Vysoké školy tělesné výchovy a sportu (PALESTRA) na trať studentských posádek. Na kormidle mu bude navíc velet další úspěšný český reprezentant, Jiří Prskavec.

Zatímco prvně jmenovaný budí mezi veslaři pořádný respekt, protože mj. o víkendu vyhrál úvodní díl světového poháru, Jiří Prskavec je mezi veslaři spíše raritou. „Na osmiveslici jsem nikdy neseděl,“ přiznal Prskavec krátce poté, co na nabídku usednout k jejímu kormidlu přijal. Ještě o víkendu bojoval o nejcennější kovy na mistrovství Evropy, ale ve vodním slalomu.

„Tam se jezdí popředu a místo vesla máte pádlo,“ usmíval se mladý český reprezentant. Ten se stal o víkendu mistrem Evropy v hlídkách a v individuálním závodě bral bronz. Teď ho čeká hodně odlišná zkouška. „Vůbec nevím, co od toho mám čekat,“ dodal už s vážnou tváří.

Kormidlovat bude hodně zkušeným borcům. Kromě Synka do osmiveslice Palestry usednou stříbrní z víkendového světového poháru Lukáš Helešic a Jakub Podrazil. Těm se dařilo na dvojce bez kormidelníka. Teď ho sice mít budou, ale bude to pořádný nováček. Jak si poradí, uvidíme už v pátek během závodů Univerzitních posádek.

Kromě obhájců titulu z ČVUT je vyzve také posádka z Technické univerzity v Drážďanech, která se netají smělými plány v Praze konečně vyhrát. „Určitě máme šanci. Já teda nejdřív musím ve škole zvládnout přípravu na státnice, ale aspoň si vyčistím na Vltavě hlavu,“ prozrazuje svůj plán Synek. Závody Univerzitních posádek se konají v pátek 8. června. Sledovat je můžete na náplavce Rašínova nábřeží.

Do druhé loňské ženské osmiveslice České zemědělské univerzity se posadí mistryně Evropy ve dvojskifu Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová.

V osmiveslici Dukly Praha budou obhajovat loňské prvenství Jiří Podrazil a Ladislav Helešic.

Čtsa, kc, audio, foto,

Richard Valoušek, Senior PR Manager

 

 

Napsat komentář